Σκάνδαλο Πάτση: Όλα νόμιμα και… καλώς καμωμένα για τον βουλευτή (Video)

Σκάνδαλο Πάτση: Όλα νόμιμα και… καλώς καμωμένα για τον βουλευτή (Video)

Επιχείρηση μετατροπής των γεγονότων από τον -ανεξάρτητο πλέον- βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, μετά τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τις εταιρείες ειδικού σκοπού και τις απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open TV και στους Δημήτρη Καμπουράκη, Παναγιώτη Στάθη, ο Ανδρέας Πάτσης σχολίασε μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε κάτι παράνομο και πως «αφού είναι νόμιμο, τι το συζητάμε;», τονίζοντας μάλιστα ότι… δεν είναι παπάς, αλλά δικηγόρος.

«Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί μία τεράστια πολυεθνική δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ακόμα και σε ένα θέμα που αφορά το Δημόσιο σε ένα θέμα όπως η ενίσχυση των κρατικών κεφαλαίων. Άλλο η γνώμη κάποιου και άλλο αν είναι νόμιμο. Το θέμα της ηθικής μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Ας μείνουμε στο νόμιμο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας στο ερώτημα για τα «κόκκινα δάνεια», τόνισε ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και αφορά μία και μοναδική συναλλαγή με την Τράπεζα Πειραιώς για δάνεια από το 1998 έως το 2003. Αφού παραδέχθηκε ότι τα εν λόγω δάνεια είχαν κοστολογηθεί στα 63 εκατ. ευρώ, σημείωσε ότι αγοράστηκαν στα 4,3 εκατ. ευρώ, με τον βουλευτή να επισημαίνει ότι «δεν ήταν ζωντανά, αλλά διαγραμμένα».

«Η τράπεζα έβγαλε εξώδικο – διαταγή πληρωμής, επιχείρησε κατάσχεση, αλλά δεν μπόρεσε να εισπράξει τα χρήματα Διαπραγμάτευση μαζί μας γινόταν για να γίνει ένας διακανονισμός, αν για παράδειγμα χρωστούσε 2.000 να πλήρωνε 500 ευρώ με δόσεις και ρυθμίσεις και να πάρει εξοφλητική απόδειξη από την τράπεζα. Επομένως, δεν υπήρχε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να γίνει δικαστικώς.. κανένα σπίτι δεν βγήκε σε πλειστηριασμό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter