Ο Πάτσης βγάζει στη… σέντρα Μητσοτάκη και ΝΔ: «Ήξεραν για τις εταιρείες μου»

Ο Πάτσης βγάζει στη… σέντρα Μητσοτάκη και ΝΔ: «Ήξεραν για τις εταιρείες μου»

Στη… σέντρα βγάζει Μητσοτάκη και ΝΔ ο διαγραφείς από την ΚΟ του κόμματος, Ανδρέας Πάτσης λέγοντας πως γνώριζαν από το 2019.

Οι δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση με τα κόκκινα δάνεια και τις εξωχώριες εταιρείες που διατηρεί ήδη από το 2019, ήταν γνωστές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, όπως υποστήριξε ο ίδιος, πετώντας το μπαλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης τόνισε ότι: «η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου».

Δείτε επίσης: Η επιτροπή πόθεν έσχες ήταν ενήμερη, αλλά… «καθάρισε» τον Ανδρέα Πάτση

Όπως είπε: «Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου», είπε ο κ. Πάτσης, λέγοντας πως είναι «άλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος».

Επίσης, σχολίασε: «Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία» και συμπλήρωσε «αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

Αναφερόμενος στα ΕΛΤΑ και τη σύμβαση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, είπε: «Για την συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στην Βουλή πριν από 10 μήνες. Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Πάτση: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Επίσης, υποστήριξε: «συμβάσεις δεν έχει υπογράψει το γραφείο μου με κανένα νοσοκομείο. Προβλέπεται όμως πουθενά αναστολή του δικηγορικού επαγγέλματος; Ότι παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες σε οργανισμούς, όπως τα ΕΛΤΑ ήταν κάτι νόμιμο, όπως νόμιμο είναι και πως έχω τρεις εταιρείες με έδρα στην Κύπρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter