Σκάνδαλο υποκλοπών – Επικεφαλής Renew Europe: Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση δικαιωμάτων

Σκάνδαλο υποκλοπών – Επικεφαλής Renew Europe: Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση δικαιωμάτων

Διεθνώς ρεζίλι γίνεται για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιχειρεί πάση θυσία να αποσιωπήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μετά τη μήνυση του Γιώργου Κύρτσου κατά Κοντολέων, Βλάχου, Γεωργακοπούλου, καθώς και κατά κάθε άλλου υπαίτιου προσώπου, ο επικεφαλής της ομάδας των 103 ευρωβουλευτών του RenewEurope, Στέφαν Σεζουρνέ, με ανάρτησή του στο Twitter καλεί την ελληνική δικαιοσύνη και τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διερευνήσουν πλήρως την παρακολούθηση του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Κοντολέων, Βλάχου, Γεωργακοπούλου μηνύει για εγκληματική οργάνωση και άλλα βαριά κακουργήματα ο Κύρτσος

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του τονίζει: «Η υποκλοπή του ευρωβουλευτή μας Γιώργου Κύρτσου είναι βαθιά ανησυχητική» και συνεχίζει: «Η ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να το διερευνήσουν πλήρως. Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

Σε αυτό το μήκος κύματος, μετά την παρέμβαση του Σεζουρνέ ο Γιώργος Κύρτσος επισημαίνει πως είναι η «πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση» μετά την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ ότι τον παρακολουθούσαν.

«Η πρώτη ευρωπαϊκή παρέμβαση, μετά την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ των σε βάρος μου υποκλοπών, ήλθε από ton Στεφάν Σεζουρνέ που ηγείται της ομάδας των 103 ευρωβουλευτών του RenewEurope. Καταδίκασε τις σε βάρος μου μεθοδεύσεις, κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε κάθαρση», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter