Σκάνδαλο υποκλοπών: Η μέρα της δικαίωσης για το Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η μέρα της δικαίωσης για το Documento

«Δεν έχετε αποδείξεις». «Ρυπαρά δίκτυα». «Μυθεύματα». «Αισώπειοι μύθοι». «Ο Βαξεβάνης είναι εθνικός συκοφάντης». «Εβδομαδιαίο σήριαλ αθλιότητας». «Δεν ντρέπεστε λίγο να λέτε ότι εγώ παρακολουθούσα τον Χατζηδάκη;». Και τι δεν έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης από την στιγμή που το Documento ξεκίνησε να δημοσιεύει τα ονόματα όσων βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, η οποία τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Εδώ και περίπου τρεις μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται μιας πρωτοφανούς επίθεσης εναντίον –κυρίως- του Documento και των δημοσιογράφων του.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης πάλι δραπέτευσε την ώρα της αποκάλυψης

Ο στόχος του ξεκάθαρος: να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να εμφανίσει το Documento και τους δημοσιογράφους του -κατά την προσφιλή του τακτική- ως ψεύτες και συκοφάντες. Όταν το Documento άρχισε να δημοσιοποιεί σωρεία στοιχείων αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο έχει ενορχηστρωθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η στρατηγική άλλαξε. Και τότε ο πρωθυπουργός άρχισε να λέει ότι ο ίδιος δεν φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης αναφορικά με τις παρακολουθήσεις. Προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη δηλαδή, ότι δεν είναι αυτός ο αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτήν την πρωτοφανή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έπραξε, έχοντας πλήρη επίγνωση του ψεύδους του. Σήμερα όμως, τα ψέματα τελείωσαν. Σήμερα είναι η ημέρα της απόλυτης επιβεβαίωσης των όσων αποκαλύπτει το Documento επί σειρά εβδομάδων αναφορικά με τον πρωθυπουργό, ο οποίος αποφάσισε να μετατραπεί σε… εθνικό ωτακουστή. Ακόμη χειρότερα, σήμερα είναι η ημέρα που δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα δώσει στοιχεία από το βήμα της Βουλής, τα οποία επιβεβαιώνουν την παρακολούθηση έξι θεσμικών παραγόντων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με εντολή του πρωθυπουργού. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν από την ίδια ακριβώς τοποθεσία, από όπου ο πρωθυπουργός επέλεξε συνειδητά να πει ψέματα, αποποιούμενος των πρωτοφανών ευθυνών του για το γεγονός ότι κατέστησε τη χώρα ένα ανεξάντλητο πεδίο παρακολούθησης. «Αν έχετε στοιχεία καταθέστε τα», κραύγαζε τότε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Βέβαια, λίγη ώρα μετά ο πρωθυπουργός αποχώρησε, καθώς δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, αν θα παραιτηθεί εφόσον γίνει γνωστό ότι παρακολουθείτο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων. Οι λόγοι αυτής της άτακτης υποχώρησης του πρωθυπουργού από τη Βουλή, γίνονται σήμερα ξεκάθαροι… Το ίδιο δεν πράττει άλλωστε και σήμερα, όπου αντί να παρευρίσκεται στη Βουλή, προκειμένου να δώσει επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με το γιατί η ΕΥΠ προέβαινε σε παρακολουθήσεις θεσμικών παραγόντων, επέλεξε να βρίσκεται στην Κρήτη;

Παρόλη τη λιποψυχία του πρωθυπουργού, σήμερα η προτροπή του, ο φόβος δηλαδή που είχε εδώ και μήνες, από την πρώτη στιγμή που το Documento ξεκίνησε να δημοσιεύει τα ονόματα όσων ο ίδιος παρακολουθούσε, γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα, τα στοιχεία που με τόση ζέση και υποκρισία ζητούσε, θα κατατεθούν στη Βουλή.

Κι έτσι θα επισημοποιηθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε πρόσωπα τα οποία προέρχονται από την ηγεσία του στρατού, είναι υπουργοί και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι. Πρόσωπα δηλαδή που το Documento έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά τις αποκαλύψεις του Documento όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, επέλεξαν να πουν ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις. Στη συνέχεια, όσο έσφιγγε ο κλοιός, η στρατηγική τους άλλαξε. Κι έτσι άρχισαν να ψελλίζουν ότι και να έγιναν οι παρακολουθήσεις, θα έγιναν για κάποιο λόγο.

Ναι, αυτό λέει και το Documento. Ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο επί εχθρών και φίλων. Τόσο καιρό όμως, παρά τη σωρεία ρεπορτάζ και αποδείξεων που έρχονταν στην επιφάνεια, -σχεδόν- κανείς από τους παρακολουθούμενους ή από κάποιο φιλικό στην κυβέρνηση ΜΜΕ δεν ασκούσε πίεση ή έστω στην κριτική για αυτή την ξεκάθαρη θεσμική εκτροπή, που έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού. Μέχρι και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να απολαμβάνει τον ρόλο που του έχει αποδοθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τον ρόλο δηλαδή του «Βασιλιά Ήλιου».

Σήμερα όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και κρυπτόμενος.

Δείτε επίσης: Βουλή: Παρέμβαση Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις για τις υποκλοπές – Σε πανικό το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter