Σκάνδαλο υποκλοπών: Και φορολογικό κουκούλωμα με υπογραφή Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Και φορολογικό κουκούλωμα με υπογραφή Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Συνεχίζει τη δράση της η «πολυπλόκαμη» επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών με στόχο να αποσιωπηθούν οι αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων, στρατηγών ακόμη και μελών της οικογένειας Μητσοτάκη με την υπογραφή του Μαξίμου.

Μετά την απόπειρα να στηθεί μπλόκο σε νομικό επίπεδο, μέσω Ισίδωρου Ντογιάκου, φέρεται να υπάρχουν μεθοδεύσεις και από την ΑΑΔΕ, ώστε να επιτευχθεί «κουκούλωμα» και σε φορολογικό επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σημερινό φύλλο της «ΕΦΣΥΝ».

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής αντί να αναθέσει σε ειδικό συνεργείο ελέγχου τη διερεύνηση των αποκαλύψεων για τα εικονικά τιμολόγια της Ιονίας Τεχνικής και της ΚΥΡΑ Α.Ε., «έσπασε» στα τρία την έρευνα, -σύμφωνα με το δημοσίευμα- και παρά το γεγονός πως από τις 9 Φεβρουαρίου έχουν κατατεθεί στοιχεία στην Οικονομική Εισαγγελία στοιχεία για τα εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ τόσο προς τις εταιρείες συμφερόντων Λαβράνου, όσο και στη Marc.

Το πρώτο κομμάτι των ερευνών της ΑΑΔΕ που αφορά τα τιμολόγια που είχε λάβει εταιρεία Krikel, συμφερόντων Λαβράνου από την εταιρεία-φάντασμα Ιονία Τεχνική, ανατέθηκε στο Ελεγκτικό Κέντρο του Χολαργού. Η υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της Ιονίας Τεχνικής στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc ανατέθηκε στο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), ενώ την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της «ΚΥΡΑ Α.Ε.» προς τη Marc ανέλαβε ξεχωριστό κλιμάκιο ελεγκτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέταση της υπόθεσης σε τρία μέρη, αντί συνολικής εξέτασης από ομάδα έμπειρων ελεγκτών βαραίνει τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, καθώς προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά των ερευνών. Παράλληλα τίθεται και ένα εξίσου σοβαρό ερώτημα σχετικά με το εάν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, Σπύρος Κουσουνής, ο οποίος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento έχει υπάρξει στόχος παρακολούθησης, έχει τη βούληση να εξετάσει την υπόθεση των τιμολογίων της Krikel ή όχι. Πρόκειται για ένα γεγονός που τελεί σε γνώση της ηγεσίας της ΑΑΔΕ αλλά αποσιωπάται.

Διαβάστε σχετικά:

Χωματουργική εταιρεία, το Predator και η αγαπημένη δημοσκοπική εταιρεία του Μαξίμου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τα πλήρη στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών 5 εταιρειών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη Πολάκη: Ντοκουμέντα σύνδεσης κυβέρνησης Μητσοτάκη – Intellexa για το Predator

Σε ποιους χαρίζετε τα χρέη, κ. Πιτσιλή;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter