Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο γερμανικός Τύπος είδε τις αποκαλύψεις Documento αλλά όχι η Εισαγγελία στην Αθήνα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο γερμανικός Τύπος είδε τις αποκαλύψεις Documento αλλά όχι η Εισαγγελία στην Αθήνα

Μπορεί η Εισαγγελία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, να ομολογεί ότι δεν ενημερώθηκε για τις αποκαλύψεις του Documento σχετικά με την παρακολούθηση του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ με τον κωδικό 5046c, ωστόσο, ο γερμανικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung φιλοξένησε εκτενές άρθρο για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις αποκαλύψεις.

Διαβάστε επίσης: Σοκ – Η Εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών γιατί δεν γνώριζε όσα δημοσιεύτηκαν για Χατζηδάκη

Όπως αναφέρεται αρχικά στο άρθρο του Tobias Zick με τίτλο «Οι Έλληνες σοσιαλδημοκράτες αποστασιοποιούνται από την Καϊλή», «Ενα σκάνδαλο διαφθοράς διεθνούς εμβέλειας είναι πράγματι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ-Κινάλ, το κόμμα των Ελλήνων Σοσιαλδημοκρατών. Και σίγουρα όχι στο “δρόμο προς την κορυφή”, όπως βεβαιώνει γενναιόδωρα ο πρόεδρός τους στο κόμμα».

Στη συνέχεια, αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «Greece’s Watergate», τονίζει σχετικά με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη ότι «όχι μόνο παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ με τον κλασικό τρόπο, αλλά -σε αντίθεση με τον πολιτικό Ανδρουλάκη- είχε κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που μόλυνε το τηλέφωνό του με το λογισμικό Predator» και συνέχισε κάνοντας αναφορά στις λίστες των παρακολουθούμενων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Και η εφημερίδα Documento δημοσίευσε αρκετά άρθρα που απαριθμούσαν άλλα ύποπτα θύματα υποκλοπών, συμπεριλαμβανομένων μελών του σημερινού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Παράλληλα, σε αντίθεση με την εισαγγελία Αθηνών, η οποία νωρίτερα σήμερα, δήλωνε άγνοια για το δημοσίευμα του Documento η γερμανική εφημερίδα δίνει ξεχωριστή σημασία στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, και αναφέρει ότι η «Η αντιπολίτευση δεν θέλει να αφήσει τον Μητσοτάκη να τα βγάλει πέρα ​​τόσο εύκολα. Το Σαββατοκύριακο, το Documento έδωσε συνέχεια σε μια νέα αποκάλυψη. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να κατασκοπευόταν από την ΕΥΠ».

Διαβάστε επίσης:

Στημένο παιχνίδι με τη Δικαιοσύνη

Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Ο εξευτελισμός της έρευνας για τις υποκλοπές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter