Σκάνδαλο υποκλοπών: Πυρά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Μητσοτάκη μετά το «ράπισμα» Ράμμου από τη LIBE

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πυρά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Μητσοτάκη μετά το «ράπισμα» Ράμμου από τη LIBE

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην επιτροπή LIBE και το «χαστούκι» του Χρήστου Ράμμου για την καθυστέρηση στην έρευνα για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, στον απόηχο της εξέλιξης πως η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε μετά από σχεδόν έναν χρόνο ότι είναι «μείζονος σημασίας» και την «αναβαθμίζει».

Διαβάστε επίσης: Νέο «ράπισμα» Ράμμου από τη LIBE για τις υποκλοπές: Διώκουν μέλη της ΑΔΑΕ, αλλά κανέναν για τις παρακολουθήσεις

Μετά την τοποθέτησή του στην επιτροπή PEGA πριν από λίγο καιρό, και μετά τις εξελίξεις στην ΑΔΑΕ με την πραξικοπηματικού χαρακτήρα αντικατάσταση μελών στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, ο κ. Ράμμος επανήλθε, αυτή τη φορά στη LIBE, στηλιτεύοντας το ότι η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, αλλά σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος, όσο και η Έφη Αχτσιόγλου αλλά και ο Κώστας Αρβανίτης, εξέδωσαν πύρινες ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά φόρα και την καθυστέρηση στην έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ένοχη σιωπή Μαξίμου και κάλυψη στην εισαγγελέα της ΕΥΠ που υπέγραφε σωρηδόν τις παρακολουθήσεις

«Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κατρακύλα της εικόνας της χώρας μας στα ευρωπαϊκά φόρα, δεν έχει τέλος» τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

«Η κλήση σε απολογία πρώην και νυν στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και έχει στόχο να εκφοβίσει τους ελεγκτές της Αρχής» σημειώνει από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου.

Σωκράτης Φάμελλος: Κολοσσιαίες οι ευθύνες του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης

Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι «το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών παραμένει “στο συρτάρι”, παρότι βάλλονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής απειλείται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ διώκονται μέλη της αρχής – ΑΔΑΕ που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

«Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι κολοσσιαίες, εφόσον οι πράξεις τους παραβιάζουν το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και εκθέτουν παγκόσμια τη χώρα μας» τονίζει ο επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει θεσμικά να λάβει κοινές πρωτοβουλίες για την προστασία και τη στήριξη των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως για το σεβασμό και την εφαρμογή όλων των συνταγματικών προβλέψεων. Και η δικαιοσύνη, ως πυλώνας του δημοκρατικού κράτους δικαίου, οφείλει να επιτελέσει με ταχύτητα, ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα το έργο της ώστε να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και να διαφυλαχτεί και ο θεσμός αλλά και το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία.»

Καταλήγοντας, ο Σ. Φάμελλος ξεκαθαρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτήν την κοινωνική συμφωνία δημοκρατίας θα είναι παρών και θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ενήμερη για την παγίδευσή της με Predator η εισαγγελέας της ΕΥΠ – Επιβεβαίωση του Documento

Κώστας Αρβανίτης: Επιτέλους δώστε μια απάντηση κ. Μητσοτάκη

Η κατρακύλα της εικόνας της χώρας μας στα ευρωπαϊκά φόρα, δεν έχει τέλος» τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

«Υπήρξε πραγματικός καταπέλτης, κάνοντας ανοιχτά λόγο ακόμη και για παραβίαση του Συντάγματος» παρατηρεί ο ευρωβουλευτής και προσθέτει πως ο Χ. Ράμμος «εξέθεσε πλήρως τις μεθοδεύσεις που περιστοιχίζουν τη σκοτεινή υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταγγέλλοντας την πρόσφατη δίωξη της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη, μελών της ΑΔΑΕ όσο αυτή ερευνούσε την υπόθεση, την ώρα που η κυβέρνηση είχε αλλάξει τη σύνθεση των μελών της αρχής, κατά παράβαση του Συντάγματος σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και με διακεκριμένους συνταγματολόγους».

«Ο κ. Ράμμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η Ανεξάρτητη Αρχή:

Κατήγγειλε τις απειλές που δέχτηκε η ΑΔΑΕ από τον πρώην εισαγγελέα του ΑΠ, για “δίωξη με κατηγορίες όπως η κατασκοπεία μέλη της διοίκησης και του προσωπικού της», υπογραμμίζει ο Κώστας Αρβανίτης.

«Εξέθεσε την απόφαση του Προέδρου της ελληνικής Βουλής, να αρνηθεί το αίτημα του να καταθέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά από την κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα» συμπληρώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σήμερα, για ακόμα μια φορά, η εμμονή της κυβέρνησης να συσκοτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξέθεσε για άλλη μια φορά τη χώρα μας σε κοινή θέα των εταίρων μας» σχολιάζει καυστικά ο ίδιος.

«Όσο ασφαλής και να νιώθει ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στον ολισθηρό δρόμο της καταπάτησης των αρχών του Κράτους Δικαίου και έχοντας στο πλευρό του φιλικά μέσα και συστήματα, το ζήτημα των παρακολουθήσεων παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ, και εμείς θεσμικά και τεκμηριωμένα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με κάθε τρόπο, προκειμένου να έρθουν όλα στο φως και το σύστημα Μητσοτάκη να συμμορφωθεί» επισημαίνει.

«Αυτός ο αντιθεσμικός κατήφορος, πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος» τονίζει καταληκτικά ο Κώστας Αρβανίτης.

Έφη Αχτσιόγλου: Αυταρχικές διώξεις στελεχών της ΑΔΑΕ

«Η κλήση σε απολογία πρώην και νυν στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και έχει στόχο να εκφοβίσει τους ελεγκτές της Αρχής» σημειώνει από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημειώνει, «η ενέργεια αυτή προστίθεται στην πρόσφατη πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης των μελών της Αρχής από την κυβέρνηση, αλλά και στα εμπόδια που μπαίνουν στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ στοιχείων για τις παρακολουθήσεις.

Οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, υπεύθυνου και υπόλογου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και του κ. Ντογιάκου, ο οποίος διέταξε την παραγγελία για τα στελέχη της ΑΔΑΕ λίγο πριν εγκαταλείψει τη θέση του, προφανώς ταυτίζονται.

Η αυταρχική δίωξη αναδεικνύει την εκδικητικότητα του κ. Μητσοτάκη και τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις εναντίον των λειτουργών που είχαν την αρμοδιότητα και τόλμησαν να ελέγξουν το σκάνδαλο.

Θα πρέπει άμεσα να τεθεί το ζήτημα σε γνώση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης».

«Αναγκαίο, επίσης, να αναληφθεί κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποχώρηση του κράτους δικαίου και για τη θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter