Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε δικαστικό κλοιό η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ για την άρση του απορρήτου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε δικαστικό κλοιό η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ για την άρση του απορρήτου

Νέα στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών έδωσε στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παράλληλα κάλεσε τον αρμόδιο εισαγγελέα να προχωρήσει σε πρόσθετες ανακριτικές ενέργειες. Μάλιστα, με αιχμηρό τρόπο, διατυπώνει δημόσια  τη θέση ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο».

Μάλιστα, είναι ευθεία η μομφή μεταξύ άλλων προς τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης  Μητσοτάκη Παναγιώτη Κοντολέων που οχυρώθηκε πίσω από το απόρρητο, σε αντίθεση με Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται διττά. Σκιαγραφεί πολιτικά την κατηγορία ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζουν να συγκαλύπτουν το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε συνάρτηση με την παγίδευση του τηλεφώνου του μέσω του λογισμικού predator. Παράλληλα, διά της δικαστικής οδού επιδιώκει να έρθουν στο φως νέα δεδομένα με στόχο τη διακρίβωση της αλήθειας και στη βάση ότι πρέπει να γίνει άρση του απορρήτου από τον πρωθυπουργό ώστε να υπάρξει θεσμικά ενημέρωση για τα τεκταινόμενα σε σχέση με τις υποκλοπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχωρούν οι διαδικασίες και οι δικαστικές ενέργειες στο πλαίσιο της  μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη (είχε γίνει στις 26 Ιουλίου 2022) για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator. Πέρα από την προφορική κατάθεσή του στον εισαγγελέα πρωτοδικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε με συμπληρωματική αναφορά του  κλήση μαρτύρων, κατάσχεση εγγράφων και διενέργεια ανακριτικών ενεργειών για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη,το πρωί της Δευτέρας (19.9.2022),  ο εισαγγελέας προσήλθε στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, λόγω της κατάστασης της δυσχέρειας που έχει μετά την εγχείρηση στο πόδι για τη ρήξη χιαστού. Οπως επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την προφορική κατάθεσή του ενεχείρισε  προς τον κ. Εισαγγελέα «συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου».

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη Δικαιοσύνη , θεωρώντας ότι θα πράξει τα δέοντα και «θα φτάσει στην αλήθεια, που κάποιοι ματαίως επιχειρούν επί εβδομάδες να κρύψουν». Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, στο κράτος Δικαίου μας δεν νοείται η ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες λειτουργούν έξω από τον έλεγχο του νόμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, και θα επιμείνω. Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη.

Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο. Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη για την ΕΥΠ με «πυρά» κατά Μητσοτάκη

«Συντροφικές» κόντρες στο ΠΑΣΟΚ και αντιδράσεις για το σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

Η… δεξιά ψήφος της Καϊλή εξόργισε τους Ευρωσοσιαλιστές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter