Σκάνδαλο υποκλοπών: Θεσμική απρέπεια από τον Αρειο Πάγο για να καλυφθεί η εισαγγελέας Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Θεσμική απρέπεια από τον Αρειο Πάγο για να καλυφθεί η εισαγγελέας Βλάχου

Σε θεσμική ασέβεια προς το Κοινοβούλιο προέβη το Γραφείο Τύπου του Αρείου Πάγου μετά από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης των μελών της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να δοθούν στοιχεία για τον πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου  σχετικά με τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Αρειος Πάγος απαντά ουσιαστικά εξωθεσμικά σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πρόθεση και όχι σε επίσημο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι νόμιμη η παροχή στοιχείων σχετικά με την εισαγγελέα της ΕΥΠ. Κατ’ αρχή απαντά το Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Δικαστηρίου που δεν έχει καμία αρμοδιότητα δείχνοντας την πρεμούρα που έχουν για να δείξουν ότι είναι παράνομη η παροχή στοιχείων τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμη κανένα αίτημα.

Δεύτερον θεωρεί ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν ούτε καν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και ενώ ένας φάκελος πειθαρχικής έρευνας μπορεί να τεθεί σε γνώση υπουργού ακόμη και εξωκοινοβουλευτικού αποκλείεται η συγκεκριμένη επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Με την απάντηση του ο Αρειος Πάγος δείχνει ότι θέλει να κρύψει οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με τις εντολές για παρακολουθήσεις τηλεφώνων που υπέγραψε η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και να εξεταστεί με ποια αιτιολογία αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική έρευνα σχετικά με τις υποκλοπές.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Διερεύνηση της υπόθεσης Βλάχου ζητά το ΠΑΣΟΚ από την Επιτροπή Θεσμών – Κατέθεσε αίτημα

Βουλή: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών – Στο μικροσκόπιο η αρχειοθέτηση Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει στην Επιτροπή Θεσμών την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Β. Βλάχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter