Σκάνδαλο υποκλοπών: Βλάχου και Κοντολέων μηνύει ο Κύρτσος για τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Βλάχου και Κοντολέων μηνύει ο Κύρτσος για τις παρακολουθήσεις

Στην αντεπίθεση περνάει ο Γιώργος Κύρτσος που βρέθηκε στη δίνη των υποκλοπών καθώς ο ευρωβουλευτής προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων εμπλέκονται στην παρακολούθησή των επικοινωνιών του.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Γιώργος Κύρτσος προαναγγέλλει μηνύσεις για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

Συγκεκριμένα, ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής του Renew Europe, που διεγράφη από τη ΝΔ επειδή… ετόλμησε να κάνει κριτική, μετέβη στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Γιώργος Κύρτσος καταθέτει μήνυση κατά του Παναγιώτη Κοντολέων, πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, η οποία φέρεται να είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι: «Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα» ενώ, όπως αποκάλυψε το Documento, υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών με την επικίνδυνη Βλάχου: «Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα»

Διαβάστε επίσης: Μέσω ΕΥΠ άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Σημειώνεται πως στη μήνυση Κύρτσου περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα, όπως μία αστυνομικός.

Το tweet Κύρτσου

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιώργος Κύρτσος, ανακοίνωσε πως ξεκινά την υποβολή μηνύσεων «σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου».

«Ξεκινάω σήμερα την υποβολή μηνύσεων σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου-που τεκμηρίωσε η ΑΔΑΕ- επειδή είμαι… κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου η επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις», έγραψε.

 

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Στην ΑΔΑΕ ο Κύρτσος – Προανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Ο ευρωβουλευτής είχε πραγματοποιήσει στις 9 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, παρουσία του δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, αναπτύσσοντας λόγους που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις ουσιαστικώς παράνομες πολλαπλές επισυνδέσεις των τηλεφώνων του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter