Σκιές μεταξύ κυβέρνησης και Τσιόδρα – Ερωτήματα και από τα «κυβερνητικά» ΜΜΕ

Σκιές μεταξύ κυβέρνησης και Τσιόδρα – Ερωτήματα και από τα «κυβερνητικά» ΜΜΕ

Μάλλον σε αδιέξοδο βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας καθώς βλέπει την μελέτη του για τις ΜΕΘ και τις νοσηλείες εντός και εκτός, να απαξιώνεται από την ίδια την κυβέρνηση στην προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της για την πολιτική της και για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με τον επιδημιολόγο Θεόδωρο Λύτρα να υπερασπίζεται διαρκώς την έκθεσή τους, ο Σωτήρης Τσιόδρας στην παρέμβασή του, την Πέμπτη 16/12/21 δεν διέψευσε τα συμπεράσματα προκαλώντας περισσότερα ερωτήματα.

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Λύτρας δηλώνει πως ενημερώθηκαν και σε ανώτατο επίπεδο, κάτι ανάλογο είπε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε πως είχε ενημερωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια τέτοια σοβαρή μελέτη και ο καθένας προσπαθεί να ρίξει την μπάλα σε άλλη περιοχή.

Όπως και να έχει, αν δεν ενημερώθηκαν τότε προκύπτουν σοβαρές ευθύνες του μηχανισμού της εξουσίας, ουσιαστικές ευθύνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και αν ενημερώθηκαν και δεν έκαναν τίποτα για το ΕΣΥ, τότε οι ευθύνες είναι ακόμα πιο εγκληματικές.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να φανταστεί πως «κανείς» αρμόδιος υπουργός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επέλεξε τον κ. Τσιόδρα και έχουν φιλικές σχέσεις δεν ήξερε.

Αλλά τώρα προκύπτει και άλλη μια διάσταση που ακόμα και οι σοβαρές συντηρητικές εφημερίδες δεν μπορούν να αποσιωπήσουν.

Μετά την απαξίωση της μελέτης από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα την Πέμπτη 16/12/2021 φαίνεται –όπως γράφει και η εφημερίδα Καθημερινή στη στήλη της «Θεωρείο»- πως ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος.

Όπως είπε η Μίνα Γκάγκα: «Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Είναι σχετικά λίγα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και η στήλη, ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Μίνας  Γκάγκα καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας άδειασε στεγνά τη μελέτη.

«Τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο για έναν καθηγητή του διαμετρήματος Τσιόδρα ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και όπως έμαθα, ο καθηγητής ενοχλήθηκε σφόδρα με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Γκάγκα», αναφέρει η εφημερίδα.

Αν συμπληρώσεις πως η ίδια η στήλη ζητά από τον Θεόδωρο Λύτρα να αναφέρει ονομαστικά που είχε σταλεί η μελέτη, το ερώτημα που προκύπτει είναι μάλλον πως δεν εμπιστεύονται ούτε τις κυβερνητικές διαψεύσεις…

Και όπως γράφει:

«Ξέρετε, επιστημονικές μελέτες γίνονται εκατοντάδες, αλλά εάν κάποια είναι τόσο σημαντική, τότε οφείλουν να ξέρουν η κοινή γνώμη και η κυβέρνηση ποιος ήταν ο αρμόδιος που δεν την έλαβε υπόψιν του…»

Αλλάς δεν είναι το μόνο συντηρητικό ΜΜΕ που αναρωτιέται τι έχει γίνει.

Μέσα από το facebook ο Παντελής Καψής, γνωστός για τις αντισύριζα απόψεις του αναρωτιέται:

«Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη. Προφανώς είχε άδικο. Είπε κ ψέματα; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ο επιστήμονας που έκανε την μελέτη υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα της γνωστοποιήθηκαν στο «ανώτατο» επίπεδο. Αν δεν λέει ψέματα και γιατί να λέει, προκυπτει ότι τουλάχιστον στο υπουργείο υγείας γνώριζαν. Το ότι στην ομιλία του ο πθ δεν είχε ενημερωθεί είναι δείγμα βαρύτατης δυσλειτουργίας, όχι επιτελικού κράτους…»

Και αναρωτιέται κανείς:

Για ποιον ή ποιους χτυπάει η καμπάνα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter