Σκρέκας: Ενώ η ακρίβεια επελαύνει, ο υπουργός προαναγγέλλει… νέες αυξήσεις στα τρόφιμα

Σκρέκας: Ενώ η ακρίβεια επελαύνει, ο υπουργός προαναγγέλλει… νέες αυξήσεις στα τρόφιμα
EUROKINISSI

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η χειρότερη θέση των κρατών – μελών του στον πληθωρισμό των τροφίμων ο υπουργός Ανάπτυξης προαναγγέλλει κι άλλες αυξήσεις, τις οποίες αποδίδει στην κλιματική αλλαγή.

Από το βήμα του 14ου Food Retail, ο Κώστας Σκρέκας μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή τροφίμων «και αυτό, από τη μια έχει ως αποτέλεσμα μια πιθανή αύξηση των τιμών και από την άλλη ελλείψεις σε προϊόντα που έχουμε ανάγκη».

Διαβάστε σχετικά: ΟΟΣΑ: Στην 4η χειρότερη θέση στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τα τελευταία χρόνια επιμένει στο αφήγημα του εισαγόμενου πληθωρισμού, αναζητεί εναγωνίως νέους… φταίχτες. Δεν βλέπει τον πληθωρισμό της απληστίας που αυξάνει τις τιμές για να αυξηθούν τα κέρδη των εταιρειών, πράγμα που αποδεικνύεται από τα ρεκόρ που καταγράφουν στην κερδοφορία τους οι μεγάλες εταιρείες.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και στη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας» είπε ο Κώστας Σκρέκας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα υποτυπώδη μέτρα κατά της ακρίβειας.

Οσο για τη «δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας», μετά από πέντε χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακούγεται λίγο ως ανέκδοτο…

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΑΣΟΚ… φλέγεται από αντιδράσεις για Ζαγοράκη – Παρασκευαΐδη

Γέμισε… ραδίκια το Karteros Beach Sports Center που κατασκευάστηκε επί Αυγενάκη με 6 εκατ. ευρώ (Photos – Video)

Έγκλημα Τέμπη – Προκλητικός Μαρκόπουλος: Επαναφορά της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter