Το ΠΑΣΟΚ… φλέγεται από αντιδράσεις για Ζαγοράκη – Παρασκευαΐδη

Το ΠΑΣΟΚ… φλέγεται από αντιδράσεις για Ζαγοράκη – Παρασκευαΐδη

Καταστάσεις αποσυσπείρωσης ήθελε να αποφύγει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 αλλά δεν τα καταφέρνει. Δρα προεκλογικά με δυο διαλυτικά χαρακτηριστικά: την αρνητική κριτική για επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ως προς τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου και τις δηλώσεις στελεχών της που πυροδοτούν την εσωστρέφεια. Ολα αυτά ενεργοποιήθηκαν και εκφράστηκαν ηχηρά τόσο με την υποψηφιότητα τού μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου όσο και με τις δηλώσεις που έκανε ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου με το λογισμικό “predator”, τις οποίες …κατανοεί εφόσον έγιναν για λόγους εθνικού συμφέροντος!

Οι επιλογές Ανδρουλάκη για το ευρωψηφοδέλτιο και οι δηλώσεις Παρασκευαΐδη έδωσαν την ευκαιρία σε πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ να επιτεθούν κατά της Χαριλάου Τρικούπη ενώ πλέον και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αν και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τη δυσαρέσκειά τους δεν κρατήθηκαν και δημόσια ασκούν κριτική όσον αφορά κυρίως την περίπτωση Παρασκευαΐδη.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στοπ σε διαφωνίες, έτοιμη η πειθαρχική… ράβδος

Τέλος Ιανουαρίου 2024 είχε προκληθεί σάλος πάλι από απανωτές δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη (ομόφυλα ζευγάρια, σχέδια τουρκικής απόβασης στα νησιά), ο οποίος προερχόταν από το συντηρητικό χώρο και εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Τότε, κορυφαίο στέλεχος από το στενό επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη τόνιζε ότι «ήδη έχουν γίνει συστάσεις από το κόμμα και από την Κονοβουλευτική Ομάδα», αλλά η ηγεσία δεν προχώρησε σε πειθαρχικά μέτρα.

Τώρα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτοξεύουν ευθέως βέλη για τις νέες τοποθετήσεις του , αυτή τη φορά στο Κανάλι της Βουλής, στις 8 Απριλίου 2024, καθώς, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, για πολλοστή φορά προκαλεί με επίκεντρο …εθνικολάγνες δηλώσεις.

Ετσι, αναζωπυρώνονται εσωκομματικές φωτιές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης, επικεφαλής της Πολιτικής Κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά» , απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη εκτόξευσε λεκτικές ριπές: «Απορώ πώς είστε βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Είμαστε απέναντι». Ο Θόδωρος Μαργαρίτης ανέφερε τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

«Δηλαδή αγαπητέ κύριε ποιός ορίζει τους “εθνικούς λόγους” για να βρίσκεται σε παρακολούθηση ο αρχηγός ενός κόμματος, ένας εκλεγμένος Έλληνας ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός; Η ΚΥΠ και οι μυστικοί πράκτορες; Και γιατί αυτούς τους εθνικούς λόγους δεν τους επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης και έστειλε δύο παρατρεχάμενους του στο σπίτι; Μήπως με αυτή την παρλαπίπα περί “εθνικών λόγων” δεν είχαν φακελωθεί χιλιάδες πολιτικοί αντίπαλοί της προδικατορικής και δικτατορικής εποχής; Απορώ πώς είστε βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Είμαστε απέναντι»

Το απόγευμα της Τρίτης (9.4.2024), ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αν και απολογητικός αναφέρει ότι υπήρξε διαστρέβλωση των λεγομένων του, κυρίως από κυβερνητικούς παράγοντες και κάνει λόγο για λασπολογία και χυδαιότητα. Στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης τονίζει:

«Προς αποφυγή κάθε «ερμηνείας» ή «παρανόησης», επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι.

Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του “απορρήτου” από όλους του πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζω, άλλωστε, τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει: “ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης”.

Αντί στην Κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος όσο και κάθε πολίτης στη θέση του».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα πυρά από τη ΝΔ και από στελέχη άλλων κομμάτων για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη που ήταν ευρωβουλευτής της ΝΔ , από το 2014 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ούτε καν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να απαντήσουν στις πολιτικές αιτιάσεις για το ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν από τους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που υπερψήφισαν ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στη χώρα μας επιχαίροντας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, παρά το ότι το ζήτημα αυτό είναι εμβληματικό για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη που ήταν θύμα των υποκλοπών. Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν αντιρρήσεις προβάλλοντας ότι μια τέτοια υποψηφιότητα που έχει συνδεθεί με τη ΝΔ θολώνει το πολιτικό μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη, τώρα αποφεύγουν να σηκώνουν τους τόνους, περιμένοντας πλέον την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης: «Αυτοδικαίως» εκτός ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ζαγοράκης: Αλλού τρώει και πίνει κι αλλού πάει… υποψήφιος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter