Σοκάρει νέα έκθεση για τη Γάζα – Χιλιάδες μωρά και έγκυες Παλαιστίνιες πίνουν μολυσμένο νερό

Σοκάρει νέα έκθεση για τη Γάζα – Χιλιάδες μωρά και έγκυες Παλαιστίνιες πίνουν μολυσμένο νερό

Τα στοιχεία εσωτερικής έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Γάζα αποκαλύπτει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, σχετικά με το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται επί τρεις εβδομάδες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με τη Haaretz, η έκθεση αναφέρει ότι 52.000 έγκυες και 36.000 παιδιά κάτω των 6 ετών πίνουν μολυσμένο ή αλμυρό νερό, καθώς οι μονάδες αφαλάτωσης στη Γάζα έχουν μείνει εκτός λειτουργίας λόγω της απόφασης του Τελ Αβίβ για εμπάργκο στον ανεφοδιασμό καυσίμων.

Η Haaretz σημειώνει ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «περισσότερες εγγυήσεις στο θέμα των αμάχων», την ώρα που οι παλαιστινιακές αρχές καταγγέλλουν βομβαρδισμούς κοντά σε νοσοκομεία της Γάζας, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες άμαχοι.

Διαβάστε επίσης: Κόλαση πυρός στη Γάζα: Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο – Νέα βίντεο από τη χερσαία επιχείρηση

ΔΠΔ: Έγκλημα η παρεμπόδιση παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας

«Η παρεμπόδιση της παράδοσης βοήθειας ενδέχεται να αποτελεί έγκλημα πολέμου», δήλωσε την Κυριακή ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν.

Ο εισαγγελέας επισκέφθηκε το φυλάκιο στη Ράφα, στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου στοιβάζεται η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους παλαιστίνιους άμαχους.

«Το Ισραήλ πρέπει να εγγυηθεί χωρίς καθυστέρηση πως οι άμαχοι θα λάβουν τροφή και φάρμακα», πρόσθεσε ο κ. Χαν. Τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάστηκαν οι εκκλήσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση να αφήσει να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter