Κόλαση πυρός στη Γάζα: Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο – Νέα βίντεο από τη χερσαία επιχείρηση

Κόλαση πυρός στη Γάζα: Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο – Νέα βίντεο από τη χερσαία επιχείρηση

Συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα το φονικό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις του, με τον κλοιό να σφίγγει για εκατομμύρια εγκλωβισμένους Παλαιστινίους αμάχους.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κούντς, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει υπόγειο στρατηγείο της Χαμάς. Σύμφωνα με αναφορές Αράβων δημοσιογράφων, τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκαν πλήγματα κοντά στο κτίριο, αλλά και κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Η απαίτηση του Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο ΠΟΥ εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να απομακρυνθούν οι ασθενείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στα νοσοκομεία έχουν βρει καταφύγιο και χιλιάδες άμαχοι, με το Al Jazeera να τους υπολογίζει σε 14.000.

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ επανέλαβε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Προχωρούν οι επιχειρήσεις στη Γάζα

Το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα συνεχίζεται, με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αναρτούν νέα βίντεο από τις επιχειρήσεις τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε σχετική ανάρτηση του IDF την Κυριακή, επισημαίνεται ότι η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε κατά κτιρίων που θεωρείται ότι αποτελούν κρησφύγετα της Χαμάς. «Παράλληλα, έγιναν επιχειρήσεις κατά αντιεροπορικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter