«SOS» των μηχανοδηγών: Σε μια εβδομάδα ακινητοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις αμαξοστοιχίες λόγω κλαδιών (Photos)

«SOS» των μηχανοδηγών: Σε μια εβδομάδα ακινητοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις αμαξοστοιχίες λόγω κλαδιών (Photos)

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν τα δρομολόγια προχωρούν οι μηχανοδηγοί του σιδηροδρόμου με αφορμή τη νέα ακινητοποίηση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Κατερίνη, υπογραμμίζοντας ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση, καλούνται να αντιμετωπίσουν ζητήματα που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και των επιβατών.

Δείτε επίσης: Οι γραμμές του τρένου έχουν μετατραπεί σε… «ζούγκλα» πριν από τη Δράμα (Video)

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Thesstoday.gr, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, το τελευταίο περιστατικό με την επιβατική αμαξοστοιχία που ακινητοποιήθηκε μεταξύ Κορινού και Κατερίνη με 58 επιβάτες και με προορισμό τη Λάρισα από τη Θεσσαλονίκη, είναι η σταγόνα στον ωκεανό. Όπως φαίνεται και στις εικόνες του ThessToday, ο υαλοπίνακας στην καμπίνα μηχανοδήγησης έσπασε από τα κλαδιά τα οποία έπεφταν στη γραμμή εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης.

Δείτε επίσης: Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Κατερίνη λόγω κλαδιών στη γραμμή

Έτσι λοιπόν οι μηχανοδηγοί αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν την αμαξοστοιχία και να προχωρήσουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες προς τον σταθμό της Κατερίνης, όπου όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με προορισμό τη Λάρισα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή μηχανής βοηθείας ώστε να επιστρέψει ο συρμός πίσω στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα πάντως με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, στη συγκεκριμένη γραμμή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης δεν υπάρχει ούτε σταθμάρχης, ούτε κλειδούχος, ενώ οι μηχανοδηγοί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν χωρίς έλξη και χωρίς ρεύμα εξαιτίας βραχυκυκλώματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρόβλημα με τον καθαρισμό των γραμμών του σιδηροδρομικού δικτύου είναι τόσο σοβαρό, που μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο σημείο να αποστείλουν από επιστολές μέχρι και εξώδικα προς την εταιρεία, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα, ακινητοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις αμαξοστοιχίες!

Δεν… βρίσκουν άτομο για κλάδεμα

Ωστόσο, τα αιτήματά τους δεν εισακούγονται, επισημαίνοντας ότι η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν… βρίσκουν άτομο ώστε να καθαριστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ότι αργεί ο διαγωνισμός για την ανάληψη καθηκόντων από κάποιον ενδιαφερόμενο εργολάβο.

Πηγή: Thesstoday.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter