Σοβαρή καταγγελία κατά ΕΦΚΑ: «Πέθαναν» ηλικιωμένη και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και φάρμακα (Video)

Σοβαρή καταγγελία κατά ΕΦΚΑ: «Πέθαναν» ηλικιωμένη και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και φάρμακα (Video)

Ανησυχία εξέφρασε μια ηλικιωμένη γυναίκα όταν μειώθηκε ανεξήγητα η σύνταξή της στο σύστημα του ΕΦΚΑ, ο οποίος εσφαλμένα την κατέγραψε ως νεκρή.

Η γυναίκα έμαθε πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν επισκέφτηκε τον γιατρό της για να πάρει φάρμακα και προς μεγάλη της έκπληξη, το σύστημα έδειξε ότι είχε πεθάνει τον Ιούλιο του 2023.

Επισκέφτηκε, μάλιστα, μαζί με το γιο της, Δημήτρη Μαραγκό, τον ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τον υποτιθέμενο «θάνατό» της, παρότι έστεκε ολοζώντανη μπροστά τους.

Φαίνεται ότι κατά λάθος της εκχωρήθηκε διαφορετικός ΑΜΚΑ και όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτή η σύγχυση προήλθε όταν μια άλλη γυναίκα χρησιμοποίησε πλαστό διαβατήριο και οικειοποιήθηκε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού.

Όπως δήλωσε ο γιος της ηλικιωμένης «το ληξιαρχείο Καβάλας εξέδωσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν νεκρή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Ηλίας Τσούνης εξήγησε ότι υπήρξε λανθασμένη καταχώρηση από το ληξιαρχείο που δήλωνε ψευδώς νεκρή την γυναίκα.

«Στο μητρώο του ΕΦΚΑ υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της καταγγέλλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ. Όπως ενημερώθηκα απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter