Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον επτά Έλληνες

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον επτά Έλληνες

Ακόμα επτά άτομα, έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν οδικώς στην Αίγυπτο, όπου τους υποδέχθηκε στέλεχος της ελληνικής Πρεσβείας Καΐρου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν. Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Μετά την τελευταία εξέλιξη ο αριθμός των απεγκλωβισμένων ελλήνων είναι πλέον 50.

Από την Τρίτη ισχύει κατάπαυση του πυρός 72 ωρών, που συνήφθη μεταξύ των εμπολέμων στο Σουδάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από 10 ημέρες μαχών, με τις ίδιες πηγές να εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η εκεχειρία θα διατηρηθεί. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανώτερες διπλωματικές πηγές, 43 πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν απεγκλωβιστεί από το Χαρτούμ.

Παράλληλα, ένα δεύτερο αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί για την παραλαβή και άλλων Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερο μεταγωγικό C-27 κατευθύνεται στο Τζιμπουτί για να παραλάβει Έλληνες του Σουδάν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter