Σούπερ Λίγκα: Ο ΟΦΗ μετά από 20 χρόνια νίκησε την ΑΕΚ εκτός έδρας (1-2)

Σούπερ Λίγκα: Ο ΟΦΗ μετά από 20 χρόνια νίκησε την ΑΕΚ εκτός έδρας (1-2)

Παράδοση 20 χρόνων έσπασε σήμερα (20/12) στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της Super League ο ΟΦΗ που νίκησε για πρώτη φορά από το 2001 εκτός έδρας την ΑΕΚ με 2-1 και μπήκε για τα καλά στη μάχη των πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ διατήρησε την αρνητική παράδοση που έχει από το 2008 να μην κερδίζει στο τελευταίο παιχνίδι της πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς για ένα γρήγορο γκολ κι έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Τζαβέλλα και Αραούχο να ανοίξει το σκορ, την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ φαινόταν αιφνιδιασμένος και πολύ αργός στις κινήσεις του και αναζητούσε τις αντεπιθέσεις. Τελικά στο 14’ από έξοχη προσπάθεια του Μάνταλου ο Βράνιες στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0.

Το γκολ έκανε τον ΟΦΗ πιο ουσιαστικό και πιο γρήγορο στις κινήσεις του. Κι επειδή η Ενωση πίεζε πολύ ψηλά οι Κρητικοί έβρισκαν πολλά κενά στα μετόπισθεν των γηπεδούχων. Σε ένα από αυτά μάλιστα ευτύχησαν να ισοφαρίσουν, όταν από λάθος του Σιμόες η μπάλα έφθασε στον Μαρινάκη που έκανε τη σέντρα και ο Λάμπρου ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του «δικεφάλου» έκανε το 1-1 (23’). Το γκολ σόκαρε την ΑΕΚ και ο ΟΦΗ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 30’ να κάνει και το 1-2 αλλά ο Τοράλ από γύρισμα του Λάμπρου αστόχησε σε κενή εστία.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ πίεσε και πάλι για το δεύτερο γκολ, πέτυχε γκολ με τον Σιμόες αλλά ακυρώθηκε σωστά γιατί ο Αμπραμπατ από θέση οφσάιντ προσπάθησε να σκοράρει και στο 60’ ο ΟΦΗ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ όταν ο νεοεισελθών Καμάου στην πρώτη του προσπάθεια άδειασε τον Χατζισαφί και πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 1-2.

Ο Γιαννίκης προχώρησε άμεσα σε τρεις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι και την οπισθοχώρηση των Κρητικών πίεζαν ολοένα και πιο πολύ για την ισοφάριση.

Όμως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες καθώς δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Τελικά η μεγάλη ευκαιρία για ητν ισοφάριση ήρθε ανέλπιστα για τους γηπεδούχους όταν κέρδισαν πέναλτι. Σουτ του Αμραμπατ η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μπαλογιάννη και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αμραμπατ έστειλε την μπάλα άουτ.

Αξιοσημείωτο ότι ο ΟΦΗ παραμένει μαζί με τον Ολυμπιακό μόνες αήττητες ομάδες στη Λίγκα εκτός έδρας…

Ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βράνιες, Σάκχοφ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννη, Μαρινάκη.

AEK: Τσιντώτας, Μισελέν (66’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77’ Γκαρσία), Άμραμπατ, Μάνταλος (66’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84’ Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν (58’ Καμάου), Τοράλ (77’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν, Λάμπρου (58’ Τσιλιανίδης).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter