Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός, νίκησε 1-0 τον Αρη με γκολ του Βαγιαννίδη στο 97’!

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός, νίκησε 1-0 τον Αρη με γκολ του Βαγιαννίδη στο 97’!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 20ο κύπελλο στην ιστορία του επικρατώντας στον τελικό 1-0 του Αρη με γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη στην τελευταία φάση του αγώνα και εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με έντεκα ξένους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του. Οι κιτρινόμαυροι στο ξεκίνημα του αγώνα είχαν τον έλεγχο του, χωρίς να απειλήσουν την εστία του Λοντίγκιν. Οι αντίπαλοι είχαν πολλά νεύρα στο παιχνίδι τους και οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά, χωρίς να μπορούν να αλλάξουν τρίτη πάσα. Τους είχαν κλείσει οι αντίπαλοι τους και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν δημιούργησαν φάση στο πρώτο 25λεπτου του αγώνα.

Στο 25’ ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, υποχρεώνοντας σε πολύ δύσκολη επέμβαση τον Λοντίγκιν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η άμυνα του Τριφυλλιού απομάκρυνε την μπάλα πριν τη σπρώξει ο Μορόν στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 27’ με δυνατό σουτ του Μαντσίνι, με τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 31’ η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Κώτσιρα που σούταρε, ο Φαμπιάνο έδιωξε με το σώμα του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η βολίδα του Πέρεθ σταμάτησε στο κεφάλι του Μπράμπετς, που βρέθηκε ζαλισμένος στο έδαφος.

Τρεις αποβολές

Στο 51’ ο Κώτσιρας έκανε σκληρό φάουλ στον Ζαμόρα, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη στην καριέρα του Ελληνα μπακ.

Ο Αρης απείλησε δύο φορές με τον Ζαμόρα (54’ και 55’) και δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 65’ αποβλήθηκε και ο Νταρίντα και οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες. Οι αποβολές είχαν και συνέχεια, καθώς στον 71’ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και ο Ζουλ.

Οι πράσινοι όταν απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα απείλησαν με τους Μπερνάρ (79’) και Ιωαννίδη (81’).

Στο 97’ ο Χουάνκαρ σέντραρε και ο Βαγιαννίδης με σουτ έκανε το 1-0 και χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο!

 

Η γαλλίδα Στ. Φραπάρ, εκτός από τις τρεις κόκκινες, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τσέριν, Χουάνκαρ Ζαμόρα, Μοντόγια, Μορόν. Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ο διοικητικός ηγέτης του Αρη Θ. Καρυπίδης επιτέθηκε στην Φραπάρ.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Αρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Ζαν Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν.

**Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Κόντης έγινε ο πρώτος τεχνικός που έκανε ντεμπούτο στον θεσμό σε τελικό, αλλά και ο πρώτος που κοουτσάρισε ομάδα σε τελικό, ενώ δεν έχει βρεθεί εκεί πριν σε κανένα παιχνίδι της στη διοργάνωση.

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Απίστευτο σκηνικό στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Με τη λήξη του τελικού κυπέλλου Ελλάδας ο διοικητικός ηγέτης του Αρη, Θ. Καρυπίδης, έφυγε από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να…. κυνηγάει τη Γαλλίδα Στ. Φραπάρ που σφύριξε τον αγώνα. Την ίδια ώρα και ποδοσφαιριστές του Αρη κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς την Γαλλίδα, ωστόσο υπήρξε αστυνομική δύναμη και τελικά η Φραπάρ πήγε συνοδεία αστυνομικών στα αποδυτήρια.

Την ίδια ώρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού «σήκωσαν» στον αέρα τον πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο.

Κόντης: «Θέλαμε να βγούμε Ευρώπη, o επιμένων νικά»

O προπονητής του Παναθηναϊκού Χρήστος Κόντης στις δηλώσεις του αφιέρωσε τον τίτλο στους φιλάθλους της ομάδας που έχουν περάσει δύσκολα φέτος, ενώ τόνισε πως το Τριφύλλι άξιζε τη νίκη και το τρόπαιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κόντη: «Πραγματικά το αξίζαμε το κύπελλο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, είχαμε τόλμη, έναντι του Άρη που έμεινε πίσω στον αγωνιστικό χώρο. Δίκαια, πανδίκαια νικήσαμε τον τελικό. Με όλες τις αλλαγές στο ματς, με τις αποβολές, το παιχνίδι έγινε περίπλοκο, στο τέλος όμως ο επιμένων νικά. Εμείς θέλαμε να βγούμε στην Ευρώπη να πάρουμε το 20ο τρόπαιο και είμαι χαρούμενος για αυτό.

Δεν βλέπω το δικό μου όφελος, βλέπω μια ομάδα που πέρασε δυσκολίες, πήραμε ένα τρόπαιο και το αφιερώνουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Η χρυσή βίβλος του Κυπέλλου Ελλάδας:

Ολυμπιακός 28

Παναθηναϊκός 20

ΑΕΚ 16

ΠΑΟΚ 8

Πανιώνιος, ΑΕΛ 2

Άρης, Ηρακλής, ΟΦΗ, Εθνικός, Καστοριά 1

Διαβάστε επίσης:

Χάκερ πουλάει usernames και κωδικούς των emails της ΕΛΑΣ για 200 δολάρια στο «σκοτεινό διαδίκτυο» – Το γνώριζε η Αστυνομία;

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Θρασύς Μητσοτάκης στη Βουλή για ακρίβεια – Καλύπτει τα υπερκέρδη

ABC: «Μ@λ…, η λέξη που ακούς παντού στο Βερολίνο – Ελληνική κόλαση περιμένει τη Ρεάλ»

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Χαλκίδα: Η προϊσταμένη της ΔΟΥ έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στους συνεργούς της – Οι διάλογοι που την «καίνε»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter