Σπαραγμός στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Σπαραγμός στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Σε κλίμα βουβού σπαραγμού,  η Θεσσαλονίκη και η φίλαθλη Ελλάδα αποχαιρέτησαν ένα από τα πλέον εκλεκτά και αγφαπητά παιδιά τους. Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που «έσβησε» χθες σε ηλικία μόλις 43 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο, αναπαύεται εδώ και λίγη ώρα στο κοιμητήριο του Φιλύρου, κοντά στα μέρη όπου μεγάλωσε και έζησε.

Η σορός του Νικολαΐδη εκτέθηκε για μία ώρα σε λαϊκό προσκύνημα. Ανάμεσα στους εκατοντάδες απλούς ανθρώπους που έσπευσαν για να τον ξεπροβοδίσουν ήταν και πολλοί Ολυμπιονίκες, όπως ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Μιχάλης Μουρούτσος και ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς. O Πύρρος Δήμας δεν βρήκε το κουράγιο για να παραστεί, αφού είχε χάσει πρόσφατα τη σύζυγό του από την επάρατη νόσο.

Το φέρετρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν σκεπασμένο με ελληνική σημαία, ενώ άγημα της Πυροσβεστικής -της οποίας ο εκλιπών ήταν αξιωματικός- απέδωσε τιμές. Τα στεφάνια ήταν αναρίθμητα, ανάμεσά τους και αυτό του πρωθυπουργού, αν και η οικογένεια του πρόωρα χαμένου αθλητή ζήτησε να γίνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφώνησε τον επικήδειο, αφού ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του.

«Παλικάρι μου, αητέ μου, σου κόψαν τα φτερά, πώς να περάσω αυτή την πόρτα;» μοιρολογούσε ο πατέρας του Αλέξανδρου, δίπλα στη μάνα, τη σύζυγο και τα παιδιά του. Στα social media ξεκίνησε καμπάνια ώστε να αγοραστούν από απλούς πολίτες τα δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια του Νικολαΐδη (τα οποία ο ίδιος ζήτησε να δημοπρατηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς) και να δοθούν ξανά στα παιδιά του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter