Στα 705 καθαρά – 830 μικτά ο νέος κατώτατος μισθός

Στα 705 καθαρά – 830 μικτά ο νέος κατώτατος μισθός

Στα 830 ευρώ μικτά το μήνα θα είναι από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός όπως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, τα «καθαρά» θα ανέρχονται περίπου στα 705 ευρώ για εργαζόμενο χωρίς παιδιά, και θα συμπαρασύρει ακόμα τριετίες και επιδόματα.

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 780 ευρώ, δηλαδή στα 667 ευρώ καθαρά. Άρα, μιλάμε για μία μηνιαία αύξηση του μισθού στα -περίπου- 40 ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως και να έχει οι αυξήσεις απέχουν κατά πολύ από την άνοδο του πληθωρισμού και από το κόστος ζωής με δεδομένη όχι μόνον την ακρίβεια στα βασικά είδη αλλά και στην ενέργεια, όπως και στο κόστος ενοικίων και κατοικίας.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για τα νούμερα της φτώχειας – Πανηγυρίζουν για την προβληματική ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της αύξησης επέλεξε να αναφερθεί και στην εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση δυσπιστίας θεωρώντας «πως έδωσε πολλές απαντήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ – «Χαμηλότερος από τις ανάγκες τις κοινωνίας ο κατώτατος μισθός» :

«Χαμηλότερος από τις ανάγκες τις κοινωνίας ο κατώτατος μισθός» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και προσθέτει:

«Μέρες τώρα η Κυβέρνηση είχε διαφημίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, προσπαθώντας να αλλάξει την αρνητική ατζέντα που είχε διαμορφωθεί εναντίον της. Τελικά ο κύβος ερρίφθη στα 830 ευρώ μικτά, λίγο πάνω δηλαδή από τα 700, καθαρά για 600.000 εργαζόμενους, όταν το σύνολο των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι 2,5εκ περίπου.

Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27, και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να έχει ξεπεράσει το 6%.

Η σκληρή πραγματικότητα που αρνείται η Κυβέρνηση να παραδεχτεί είναι πως κάθε αύξηση που έχει ανακοινωθεί, «καταπίνεται» από το κύμα ακρίβειας και υπερτιμήσεων, αφήνοντας τα νοικοκυριά ευάλωτα στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις και οδηγώντας ακόμη και σε απώλεια δυο κατώτατων μισθών, ανά έτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 900 ευρώ. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και γενναία αύξηση του μέσου μισθού, ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τα αδιέξοδα των εργαζομένων και ανακοινώνει «τσιρότα» για τα τραύματα που έχουν προκαλέσει στον κοινωνικό ιστό, οι πολιτικές της, χρειάζεται άμεσα ως απάντηση η εφαρμογή μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας, ώστε να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και στην εξαθλίωση.»

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση


Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης (Video)


Απάντηση ομίλου Μαρινάκη μέσω editorial: Αγγελιοφόροι του Μητσοτάκη οι Μπρατάκος και Παπασταύρου


Ο ξαφνικός έρωτας του Μητσοτάκη για το Documento και άλλες ιστορίες


Η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για τα νούμερα της φτώχειας – Πανηγυρίζουν για την προβληματική ανάπτυξη


Κυβέρνηση σε αποδρομή: Πέντε παραιτήσεις και μία διαγραφή σε 14 ημέρες…


 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter