Κυβέρνηση σε αποδρομή: Πέντε παραιτήσεις και μία διαγραφή σε 14 ημέρες…

Κυβέρνηση σε αποδρομή: Πέντε παραιτήσεις και μία διαγραφή σε 14 ημέρες…

Αφού πρώτα έσπειρε ανέμους η κυβέρνηση Μητσοτάκη τίθεται προ των ευθυνών της, θερίζοντας θύελλες με τον πρωθυπουργό να μπαίνει, παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, στο κάδρο.

Τούτη τη φορά, για να διασωθεί αποφάσισε να «θυσιάσει», δύο από τους πιο κοντινούς του συνεργάτες. Τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου για τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη την περασμένη Κυριακή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, καθώς πάντα σε καταστάσεις κρίσεων, ο κ. Μητσοτάκης πετάει τις ευθύνες από πάνω του και τις «φορτώνει» στους «κοντινούς» του. Την ίδια συνάντηση που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ομολόγησε, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε «κοινωνική υποχρέωση», παράσχοντας κάλυψη αλλά ο Μητσοτάκης τελικά τους «παραίτησε».

Διαβάστε περισσότερα: Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βορίδης κάλυπτε τους Παπασταύρου και Μπρατάκο…

Όλα ξεκίνησαν, μετά και την επίσημη παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ωστόσο, αυτές οι δύο παραιτήσεις έρχονται στον απόηχο του «Μισέλ-gate». Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων «κόστισε», παρά την επιχείρηση υποβάθμισής του, στη γαλάζια παράταξη δύο παραιτήσεις γενικών γραμματέων αλλά ενώ η ίδια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  υποχρεώθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, μία υπόθεση που «άγγιξε» και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ασημακοπούλου «απολογείται» στους απόδημους, στοχοποιεί τον Νίκο Θεοδωρόπουλο «σώζοντας» την Κεραμέως

Ο πανικός εντός της ΝΔ είναι πρόδηλος ακόμα και από τις διατυπώσεις κορυφαίων στελεχών για το θέμα των Τεμπών που «αδειάζουν» εμφανώς και ανοιχτά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στον αντίποδα, δεν έκανε το ίδιο ο Μιχάλης Ταμήλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα ο οποίος, διεγράφη από το κυβερνών κόμμα μετά τις ασύλληπτες διατυπώσεις που επέλεξε να εκστομίσει για το έγκλημα των Τεμπών. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχε υποστηρίξει στον απόηχο των αποκαλύψεων για το έγκλημα των Τεμπών, ότι «το 2023 πέθαναν 1977 Τρικαλινοί μεταξύ των οποίων και τα τρία κορίτσια. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα… Η ζωή συνεχίεται, ο καθένας έχει τα προβλήματά του».

Διαβάστε περισσότερα: Μιχάλης Ταμήλος: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά τις απίστευτες δηλώσεις του για το έγκλημα των Τεμπών – Τι είχε πει (Ηχητικό)

Ηλίου φαεινότερον είναι πλέον πως η φουρτούνα αυτή αποτυπώνει μία συγκεκριμένη κατάσταση: Μία κυβέρνηση σε αποδρομή.

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: «Καθάρισε» Μπρατάκο και Παπασταύρου για να μη βγει «απολογούμενος» στη Βουλή

Π. Μαρινάκης: Σε πανικό για τη συνάντηση δύο υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Πρόταση δυσπιστίας: Αλλάζει η σειρά ομιλιών των πολιτικών αρχηγών με ευθύνη Ζωής Κωνσταντοπούλου – Δύο φορές διεκόπη η συνεδρίαση

Αχτσιόγλου: Πήγε στη Βουλή για να κάνει «πρόταση μομφής» στον… Κασσελάκη! (Video)

Ύβρις Σκέρτσου στους συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη: «Θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα»

Ζαχαρίας Στουρνάρας: Γαλάζιος συνδικαλιστής, διευθυντής του ΟΣΕ, ενίοτε και κομπάρσος (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter