Στα «κόκκινα» η ένταση: Η Σεούλ έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά drones από τη Βόρεια Κορέα

Στα «κόκκινα» η ένταση: Η Σεούλ έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά drones από τη Βόρεια Κορέα

Βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σεούλ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νοτίου Κορέας. Η Σεούλ εκτόξευσε πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, αναχαιτίζοντας τα drones.

Τουλάχιστον ένα βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο προχώρησε περισσότερο και πέταξε πάνω από τη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα Σεούλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων News1, επικαλούμενο ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο.

Οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι προσπάθησαν να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία δεν είναι σαφές αν έφεραν οπλισμό. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Γιονχάπ μετέδωσε πως δεν καταρρίφθηκε κανένα απ’ αυτά.

Από τα αεροπλάνα που απογειώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα νοτιοκορεατικό ελαφρύ επιθετικό αεροπλάνο KA-1 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από τη βάση του στη Γουονζού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. Οι δύο πιλότοι του διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη παραβίαση του εναέριου χώρου της Νότιας Κορέας από το 2017,  όταν ένα βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που πιστεύεται ότι βρισκόταν σε αποστολή κατασκοπείας, είχε συντριβεί και βρεθεί σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter