Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους – Συνάντηση Κασσελάκη με αρχαιοφύλακες στην Ακρόπολη (Video)

Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους – Συνάντηση Κασσελάκη με αρχαιοφύλακες στην Ακρόπολη (Video)

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι αρχαιοφύλακες σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι στον διαγωνισμό ανάθεσης σε ιδιώτες για την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων στην Ακρόπολη.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνομίλησε με εκπροσώπους του σωματείου των αρχαιοφυλάκων. Στην Ακρόπολη μετέβη και η τομεάρχης Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα.

«Δεν έχουν κανένα λόγο να προσλάβουν εταιρεία. Αν το σύστημα δεν υποστηρίζεται σωστά είναι μία άλλη κουβέντα, που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση μέσω αυτού», ανέφεραν οι αρχαιοφύλακες απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των αρχαιοφυλάκων. Ο αγώνας δεν είναι μόνο υπεράσπισης του οικουμενικού μνημείου μας, είναι και υπεράσπισης των θέσεων εργασίας» τόνισε σε δηλώσεις της η Κυριακή Μάλαμα.

Υπενθυμίζεται ότι η στάση εργασίας θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι.

«Το σωματείο των αρχαιοφυλάκων συνεχίζει τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων, να εκχωρήσει σε ιδιώτες μέσω ανοιχτού διαγωνισμού την έκδοση των εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως, καθώς και τον έλεγχο εισόδου και ακύρωσης εισιτηρίων για την είσοδο στο μνημείο. Υπηρεσίες όπως η έκδοση, η ακύρωση εισιτηρίων και η υποδοχή των επισκεπτών, έως σήμερα παρέχονται από το φυλακτικό προσωπικό μόνιμο και ΙΔΟΧ, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης σε εργαζόμενους στον πολιτισμό: «Επιτελείτε λειτούργημα, έχετε υποστεί αδικίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρες θέσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κασσελάκης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται – Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter