Κασσελάκης σε εργαζόμενους στον πολιτισμό: «Επιτελείτε λειτούργημα, έχετε υποστεί αδικίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Κασσελάκης σε εργαζόμενους στον πολιτισμό: «Επιτελείτε λειτούργημα, έχετε υποστεί αδικίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Την ανάγκη στήριξης του κλάδου διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομίας με νομοθετική θωράκιση, επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνάντησή του με συλλόγους εργαζομένων στον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή τους εργαζόμενους δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης.

«Οι νοοτροπίες της χώρας μας επηρεάζονται από τον πολιτισμό. Είστε στο μεταίχμιο της κοινωνικής αλλαγής, γι’ αυτό πρέπει να σας στηρίξουμε, επιτελείτε κοινωνικό λειτούργημα και όχι επάγγελμα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη της συζήτησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αδικίες που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Από εδώ και πέρα οι παρεμβάσεις θα είναι προτεραιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε.

«Θα ήθελα και ο σύγχρονος Πολιτισμός και η κληρονομιά μας να είναι δυο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό και για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε από δω και πέρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι ο στόχος του είναι να προχωρήσει στην κατάθεση νομοθετικών προτάσεων, έχοντας ακούσει τις προτάσεις και των προβληματισμούς των εργαζόμενων στον πολιτισμό.

«Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στα θέματα χρηματοδότησης και αναγνώρισης των πτυχίων του κλάδου και σε ό,τι χρειάζεστε για τη σταδιοδρομία σας για να έχετε έναν αντίκτυπο όχι μόνο Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρες θέσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια

Συναντήσεις Κασσελάκη με ανθρώπους του πολιτισμού τη Δευτέρα – Ολο το πρόγραμμα

Κασσελάκης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται – Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter