Στέφανε, να μείνει μεταξύ μας

Στέφανε, να μείνει μεταξύ μας

Ελπίζω χθες το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης να κατάλαβε τι έχει παραλάβει: Ένα πουκάμισο αδειανό, έναν ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα που κυβέρνησε παίρνοντας δύο φορές 36% και μία 31%, δεν κατάφερε να βγάλει ρίζες μέσα στην κοινωνία. Από Σκουρλέτηδες σε Τζανακόπουλους και από τον έναν άχρηστο γραμματέα στον άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε σε τοπικό επίπεδο ένα κόμμα – ανθρωποδιώκτης.

Διότι εσύ, Στέφανε Κασσελάκη, μπορεί να έρχεσαι χθες το βράδυ και να μιλάς για «επιτακτική ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού» και να λες ότι «οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές», αλλά ρωτάς αν ένας άνθρωπος σοβαρός, πετυχημένος στην τοπική του κοινωνία, που να σέβεται τον εαυτό του, θα περάσει ποτέ τις πόρτες των τοπικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ για να δεχτεί face control και ξινίλα από «ομπρέλες» και «ιδιοκτήτες»;

Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαθύ και είναι ακριβώς αυτό για το οποίο σε ψήφισε το 56% ενώ δεν σε ήξερε κι από χθες. Είναι ακριβώς αυτό που σου φωνάζουν όπου πηγαίνεις: «Άλλαξέ τα όλα».

Αλλά «άλλαξέ τα όλα» σημαίνει όλα και σημαίνει τώρα. Γιατί αν είναι να περιμένουμε να κάνεις διάγνωση για το πόσο άρρωστος είναι ο πεθαμένος, αν είναι να περιμένουμε να πας φαντάρος, αν είναι να περιμένουμε να κάνεις συνέδριο, τότε φέξε μου και γλίστρησα.

Και θα το πω ευθέως:
Όσοι σου λένε να πας στρατό τώρα, την ώρα που δεν έχεις κόμμα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Όσοι σου λένε ότι θα κερδίσεις το συνέδριο και έτσι θα κερδίσεις το κόμμα, πάλι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Ο Τσίπρας κέρδισε με 70% το συνέδριο και μέσα σ’ ένα χρόνο τον έφαγαν οι ηττημένοι.

Είναι ακριβώς αυτοί που επέλεξαν τους υποψηφίους στις χθεσινές εκλογές: Πλην μετρημένων στα δάχτυλα εξαιρέσεων, κάτι σαπάκια, κάτι losers.
Που εσύ -δέκα μέρες πρόεδρος- έτρεχες ανά τη χώρα να τους στηρίξεις ενώ δεν ήταν επιλογές σου, για να βγουν χθες το βράδυ τα ίδια τα στελέχη του κόμματός σου στις τηλεοράσεις και να σου χρεώσουν τα «παλτά» που σου φόρεσαν.

Λοιπόν, επειδή εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ της κομματικής γραφειοκρατίας δεν είχα, δεν έχω και ούτε θέλω να έχω καμία σχέση, θα σου τα πω απλά και καθαρά: Ξεφορτώσου τα βαρίδια.

Δε μιλάω για προγραφές και δε μιλάω για όλους. Σου αρέσει π.χ. ο Φίλης (για λόγους που εγώ δεν καταλαβαίνω αλλά εγώ δεν είμαι πρόεδρος); Μια χαρά. Αν καταφέρει να μη σε υπονομεύει, κράτα τον.
Ξεφορτώσου όμως άλλους. Δόξα τω Θεώ, από υπονομευτές και ανθρωποδιώκτες άλλο τίποτα!

Σε βλέπω εδώ και δύο εβδομάδες να κάνεις δηλώσεις ενότητας, χωρίς να κατανοείς ότι είσαι ένα πρόβατο ανάμεσα σε λύκους. Τι ενότητα να έχεις, καλέ μου άνθρωπε, με τους λύκους; Να σε φάνε θέλουν. Κι αν δεν μπορούν τώρα επειδή πήρες 56%, θα σε φάνε με την πρώτη ευκαιρία.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που σε εμπιστεύτηκε δε θέλει ούτε ομπρέλες και ομπρελάκια, ούτε καρέκλες και καρεκλάκια, ούτε λευκά και «παρών», ούτε εικόνα παιδικής χαράς στα κανάλια, ούτε βαθιά σκεπτόμενους αμφισβητίες.

Και να σου πω ένα μυστικό; Κάθε βαρίδι που θα διώχνεις, θα ανεβαίνεις και δύο μονάδες. Μην το πεις ότι σου το είπα, να μείνει μεταξύ μας.

Και μία σημείωση: Αν σου φαίνονται σκληρά τα λόγια μου, είναι επειδή τώρα γνωριζόμαστε. Ρώτα τον Τσίπρα. Έτσι του τα έγραφα κι εκείνου. Πριν συμβούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter