Στη Διακομματική Επιτροπή οι όροι διεξαγωγής της προεκλογικής προβολής των κομμάτων

Στη Διακομματική Επιτροπή οι όροι διεξαγωγής της προεκλογικής προβολής των κομμάτων

Ήρθε η ώρα της σύγκλησης της Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023.  Στο τραπέζι της διαβούλευσης  θα τεθούν ζητήματα για  την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης, μεταξύ των οποίων οι δαπάνες και οι όροι προεκλογικής προβολής των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Θα διερευνηθεί και το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης των συγκεντρώσεων των κομμάτων αλλά και το πλαίσιο της τηλεμαχίας (debate) μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων που μετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και την τοποθέτηση της καθηγήτριας Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Καλλιόπης Σπανού ως υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της οδού Σταδίου 27, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η διακομματική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους έξι κομμάτων: τη ΝΔ εκπροσωπεί ο Ιωάννης Σμυρλής (αναπληρωματικό μέλος Ευάγγελος Παπακωνσταντίνου), τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης (αναπλ. μέλος Θύμιος Γεωργόπουλος), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Σαλαγιάννης (αναπλ.μέλος Εμμανουήλ Βελεγράκης), το ΚΚΕ ο Ιωάννης Γκιόκας (αναπλ. μέλος Βασίλης Δημόπουλος), την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης (αναπλ. μέλος Ευάγγελος Φανίδης), το ΜέΡΑ25 ο Περικλής Ζήκας (αναπλ. μέλος Θεοχάρης Πετρόπουλος). Στην Επιτροπή μετέχει ως πρόεδρος η Υπουργός Εσωτερικών.

Ο εκλογικός «οδηγός» της Διακομματικής Επιτροπής είναι το Προεδρικό Διάταγμα 15/2022 (ΦΕΚ Α΄39)  που είναι η κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων από το κράτος, τα έσοδα, τις δαπάνες και τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων και των υποψήφιων ή/και αιρετών της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και την προεκλογική προβολή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter