Στη φυλακή επέστρεψαν τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση του Noor 1

Στη φυλακή επέστρεψαν τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση του Noor 1

Στη φυλακή επέστρεψαν τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, στο οποίο είχαν βρεθεί 2,1 τόνοι ηρωίνης. Οι τρεις καταδικασθέντες, είχαν αφεθεί ελεύθεροι αφού τους είχαν αποδοθεί ελαφρυντικά, ο Άρειος Πάγος ωστόσο προχώρησε σε αναίρεση της απόφασης ως προς το σκέλος αυτό και παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Διαβάστε επίσης: Αναίρεση του Αρείου Πάγου για το «Noor 1» – Ξανά θα δικαστούν όσοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Πέμπτη συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ο οποίος είχε μισθώσει στα μέλη του κυκλώματος αποθήκη στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε ένας τόνος του φορτίου του πλοίου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί ο Γιώργος Μπουρδούβαλης και ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης. Οι δύο τελευταίοι είχαν καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ ο πρώτος σε κάθειρξη 13 ετών.

Ασύλληπτοι παραμένουν τρεις Τούρκοι και ένας Ιρανός που επέβαινε στο πλοίο, οι οποίοι μετά την αποφυλάκισή τους έχουν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή κρύβονται. Η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία θα πρέπει να επαναληφθεί η δίκη για τις ποινές στους καταδικασθέντες έχει διαβιβαστεί στο Εφετείο Πειραιά από τις 12 Απριλίου και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter