Αναίρεση του Αρείου Πάγου για το «Noor 1» – Ξανά θα δικαστούν όσοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Αναίρεση του Αρείου Πάγου για το «Noor 1» – Ξανά θα δικαστούν όσοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε τη δευτεροβάθμια δικαστική απόφαση, με την οποία χορηγήθηκε ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες, που «έσπασε» τα ισόβια, για την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, τον Ιούνιο του 2014. Συνεπώς, οι καταδικασθέντες θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Δείτε επίσης: Noor 1: Υπέγραψε την αποφυλάκισή του και έπαθε εγκεφαλικό – Έρευνα της εισαγγελίας ζητεί ο Σαράκης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ieidiseis.gr, νέο εδώλιο στήνεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014, καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την δευτεροβάθμια δικαστική απόφαση, με την οποία τους χορηγήθηκε ελαφρυντικό, που «έσπασε» τα ισόβια και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Με την ίδια απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αν. Δημητριάδου, που αφορούσε την δευτεροβάθμια απόφαση, με την οποία είχαν απαλλαγεί οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Με βάση την απόφαση αυτή του ΑΠ, αθωώθηκαν αμετάκλητα οι κατηγορούμενοι Κοτσώνης – Κουρούβανης.

Το Ε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 447 / 16-03-2023 απόφαση του, έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου.

Οι καταδικασθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι, θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή για να δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, από άλλους δικαστές από αυτούς που τους χορήγησαν το ελαφρυντικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter