Στην Αθήνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το τρόπαιο πάει στα Σεπόλια»!

Στην Αθήνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το τρόπαιο πάει στα Σεπόλια»!

«Θέλω να το ξαναζήσω. Αυτό το συναίσθημα είναι εθιστικό. Θα κάνουμε τρομερά πράγματα, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τα άφταστα. Όχι μόνο με τους Μπακς, αλλά και με την Εθνική ομάδα».

Δέκα μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επέστρεψαν στην πατρίδα τους για διακοπές, αγκαλιά με το τρόπαιο του ΝΒΑ, αλλά και με το έπαθλο του MVP των τελικών.

Ο Γιάννης μίλησε στους δημοσιογράφους «με το κεφάλι χαμηλά, γιατί αυτός είμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο». Σε τρεις περιπτώσεις έψαχνε την ελληνική λέξη αλλά δεν την έβρισκε! Μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

·         «Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Θέλω να κλάψω λίγο, θέλω να το ζήσω ξανά. Την παρέλαση, τα συναισθήματα εκείνης της βραδιάς. Όλη τη χρονιά απέφευγα να βλέπω στιγμιότυπα των αγώνων. Και να που ήρθα εδώ με καπελάκι που γράφει: Πρωταθλητής. Το κεφάλι παραμένει χαμηλά. Αυτοί είμαστε και δεν αλλάζουμε».

·         «Από μικρό πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Η διαδρομή ήταν απίστευτη. Είχαμε ανθρώπους που μας στήριξαν. Η πίεση δεν με ενοχλεί, έχω περάσει πίεση όλη μου τη ζωή. Βρήκα τρόπο να διασκεδάσω τους αγώνες».

·         «Το τρόπαιο θα το πάμε στα Σεπόλια, στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, στου Ζωγράφου, παντού. Όταν ανοίξαμε τις βαλίτσες εδώ στο αεροδρόμιο και το ξαναπήραμε στα χέρια μας συνειδητοποιήσαμε ότι ναι, είναι δικό μας. Τώρα αναρωτιέμαι ποιο είναι το επόμενο βήμα».

·         «Δεν σταματάμε τη σκληρή δουλειά. Αυτό το μάθαμε από τους γονείς μου, που δεν σταματούσαν ποτέ, προκειμένου να μας ταΐσουν και να μεγαλώσουν. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου, αλλά ξέρω ότι δεν θα το φτάσω αν πάψω να δουλεύω. Το πρωί θα σηκωθώ και θα πάω στο γήπεδο για προπόνηση. Ίσως και σήμερα. Αυτοί είμαστε, η νοοτροπία δεν πρόκειται να αλλάξει».

·         «Δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ. Θέλω να είμαι ο Γιάννης που δουλεύει σκληρά, βελτιώνεται κάθε μέρα και επιστρέφει στην οικογένειά του. Κάποτε ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ αυτός που με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου, τώρα ανέλαβε ο Θανάσης να με ωθεί».

·         «Μου αρέσει να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Να βλέπω ευτυχισμένα πρόσωπα γύρω μου. Να μην απογοητεύω κανέναν. Και μετά θέλω να το ξανακάνω. Ακόμα όμως και αν δεν μπορέσω, αυτό σημαίνει ότι θα είναι το σχέδιο του Θεού».

·         «Τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τη στιγμή που έγινα πατέρας. Αυτό το συναίσθημα είναι ανώτερο από όλα τα πρωταθλήματα».

·         «Μακάρι να βρισκόμασταν τώρα στο Τόκιο και να ήμασταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική. Να μην ήμασταν εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τη βοηθήσω στο μέλλον να πετύχει κάτι μεγάλο. Να εκπροσωπήσουμε τη σημαία σωστά. Είναι ο επόμενος στόχος που θέλω πάρα πολύ».

«Ακόμα δεν το έχω πιστέψει», πρόσθεσε με πλατύ χαμόγελο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. «Φτάσαμε από μικρά παιδιά που βλέπαμε αγώνες του ΝΒΑ στο YouTube να κερδίσουμε πρωταθλήματα όλοι μαζί, και τα τρία αδέλφια. Είναι ένα όνειρο και θα προσπαθήσουμε να το υπερασπιστούμε στο μέλλον».

Όταν τα αδέλφια ρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τη ζωή θετικά και χωρίς θυμό, ο Θανάσης έδειξε τη μητέρα του, Βερόνικα («δείτε το χαμόγελό της») και τόνισε το αυτονόητο: «Όταν δεν έχεις να φας, το να χάσεις ένα τρίποντο ή μία βολή είναι τελείως ασήμαντο».

 Για τον Θοδωρή Ιακωβίδη

Τέλος, οι Αντετοκούνμπο μίλησαν για τον Θοδωρή Ιακωβίδη, τον οποίο στήριξαν δημόσια με ανάρτηση στο Instagram. «Ζητάμε όλοι ένα τεράστιο συγγνώμη για τον Θοδωρή και για τον επόμενο Θοδωρή. Δεν θα τον αφήσουμε να σηκώσουμε αυτά τα βάρη μόνος του», υποσχέθηκε ο Θανάσης.

«Η μοναξιά του αθλητή είναι βαριά», τόνισε ο Γιάννης. «Χάρηκα που ο Ιακωβίδης βγήκε και έκλαψε. Πέρασα και εγώ τέτοια δύσκολα βράδια. Δεν τον γνωρίζω, αλλά θέλησα να σταθώ δίπλα του. Μιλήσαμε λίγο στο Instagram και προσπάθησα να του συμπαρασταθώ, όπως συμπαραστάθηκαν σε μένα τόσοι άνθρωποι».

«Να προσέχετε όλοι», ήταν η συμβουλή των Αντετοκούνμπο λίγο πριν κλείσουν τα μικρόφωνα. «Μάσκες, μάσκες, μάσκες. Θα βρούμε μία ώρα να κατεβούμε στα Σεπόλια στη γειτονιά μας, αλλά να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Με μάσκες. Θα παίξουμε και κανένα μπασκετάκι, αλλά με το μαλακό, γιατί γεράσαμε και δεν αντέχουμε όπως στα νιάτα μας»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter