Στην PEGA κατακεραυνώνουν τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, αλλά για τον Οικονόμου «όλα έρχονται στο φως»

Στην PEGA κατακεραυνώνουν τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, αλλά για τον Οικονόμου «όλα έρχονται στο φως»

Την ώρα που στην Επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής κατέθεταν οι πρόεδροι των δύο Ανεξάρτητων Αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών -της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και της Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών- και τα όσα ακούστηκαν αποτελούν κόλαφο προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επαναλάμβανε μονότονα το χιλιοειπωμένο «τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι», εξασφαλίζοντας μία ακόμα βολική διαφυγή από τα εκκωφαντικά ερωτήματα που προκύπτουν για την κυβέρνηση.

Ερώτηση στον Γιάννη Οικονόμου για τα όσα κατέθεσε ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος στην Επιτροπή PEGA για τα ευρήματα εκτεταμένης χρήσης του Predator υπέβαλε το documentonews.gr το πρωί της Τρίτης, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε ακόμα γίνει γνωστή η τοποθέτηση του έτερου προέδρου, Χρήστου Ράμμου, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Όπως τόνισε ο Κων. Μενουδάκος έχουν αποσταλεί τουλάχιστον 300 SMS που φαίνεται να σχετίζονται με Predator σε περίπου 100 παραλήπτες. «Είναι σε γνώση σας αυτές οι πληροφορίες; Και γιατί έφτασαν οι άνθρωποι αυτοί να τα καταθέσουν σε ευρωπαϊκά φόρα, ενώ εδώ δεν τα έχουμε ακούσει;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος όμως ήταν αποφασισμένος για μία ακόμη φορά να διαφύγει διά της γενικολογίας, δίνοντάς μας μία απάντηση ενδεικτική της επιχειρησης συγκάλυψης του Μεγάρου Μαξίμου στο πολύκροτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Σε μία έκθεση… ιδεών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε πως «η χρησιμοποίηση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης βρίσκεται και αυτή, είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας στην ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνοντας πως απασχολεί και τις ελληνικές δικαστικές και διωκτικές αρχές.

Στη συνέχεια δε, με μομφές και υπονοούμενα πρόσθεσε πως «είναι γνωστό, τα παράνομα λογισμικά, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω εμφανίστηκαν νομίζω 2017-18, τότε δεν είχαν πολυαπασχολήσει», συνεχίζοντας πως «με δικές μας ενέργειες και απασχολούν την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και μια αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, πλέον υπάρχει καθολική απαγόρευση της χρήσης, της παραγωγής, της δημιουργίας, της διακίνησής τους στην Ελλάδα», και πως έχει «ξαναγίνει κακούργημα η χρήση τους, ενώ είχε εντελώς αποποινικοποιηθεί όπως γνωρίζετε, με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, νομίζω μια βδομάδα πριν από τις εκλογές του 2019».

Χωρίς ίχνος απάντησης για τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα της Ευρωβουλής, που έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Documento για τις λίστες παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων μέσω Predator, ανέφερε ακόμα πως «βρίσκεται σε εξέλιξη λοιπόν η δικαστική διερεύνηση γύρω από αυτά, και για κάθε υπόθεση, τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι», πριν κλείσει με το μόνιμο κυβερνητικό κλισέ που καλύπτει κάθε σκάνδαλο της κυβέρνησης.

«Όλα έρχονται στο φως. Ειδικά γι’ αυτή την υπόθεση, όπως έχω πει πολλές φορές, εμείς δεν θέλουμε να μείνει η παραμικρή σκιά» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, τον οποίο άμεσα ρωτήσαμε εάν από τις έρευνες που επικαλείται υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο.

«Νομίζω ότι όταν υπάρχουν νέα είτε από τις διωκτικές αρχές είτε από τη Δικαιοσύνη, αυτά θα τα πληροφορηθούμε όλοι μας» αποκρίθηκε, πριν ολοκληρώσει μία ακόμα ενημέρωση πολιτικών συντακτών χωρίς να δώσει καμία απάντηση για τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται και βαρύνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τουλάχιστον 300 SMS με Predator σε περίπου 100 άτομα – Οι τοποθετήσεις Ράμμου, Μενουδάκου στην PEGA

Επιχείρηση παραποίησης πραγματικότητας από τη ΝΔ και το Μαξίμου

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: Η υποκρισία σας περισσεύει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter