Στίβος: «Ασημένια» Στεφανίδη στο Μόναχο

Στίβος: «Ασημένια» Στεφανίδη στο Μόναχο

Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε δεύτερη με 4,75 μ. πίσω από τη σχετικά άσημη Φινλανδή Μούρτο (4,85 μ.) και επιστρέφει από το Μόναχο με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος.

Ο τελικός εξελίχθηκε αρχικά σε μονομαχία ανάμεσα στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και τη Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ, αφού οι δύο αθλήτριες είχαν -μόνο αυτές- απόλυτα επιτυχημένες προσπάθειες μέχρι και τα 4,65 μ.

Η Κατερίνα απέκτησε προσωρινό προβάδισμα όταν πέρασε με την πρώτη τα 4,70 μ., όπου την ακολούθησε η Σούτεϊ με τη δεύτερη. Οι δύο αθλήτριες «πέταξαν» στα 4,75 μ. χωρίς απώλειες , αλλά η «απρόσκλητη» Φινλανδή Bίλμα Μούρτο έκανε την έκπληξη, με δύο επιτυχημένες προσπάθειες στα 4,75 μ. και στα 4,80 μ.

Η Στεφανίδη άφησε δύο άλματα για τα 4μ85 μ., αλλά δεν μπόρεσε να υπερπηδήσει τον πήχη και συμβιβάστηκε με το ασημένιο μετάλλιο. Στη συνέχεια, η νικήτρια Μούρτο βελτίωσε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ Φινλανδίας με 4,85 μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στο Βερολίνο. Έχει επίσης στο παλμαρέ της παγκόσμιο τίτλο στον ανοιχτό, ευρωπαϊκό στον κλειστό και φυσικά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2016 στο Ρίο. Απόψε στο Μόναχο ανέβηκε στο βάθρο κορυφαίας διοργάνωσης για 11η φορά στην καριέρα της. Πέρυσι στο Τόκιο ήταν 4η με άλμα στα 4,80 μ.

Το μετάλλιο της Στεφανίδη είναι το τρίτο της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, μετά τα δύο χρυσά που κατέκτησαν χθες ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος (8,52 μ) και η βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο αγώνισμα των 35 χιλιομέτρων.

Nωρίτερα σήμερα, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης προκρίθηκε εύκολα στον τελικό της σφυροβολίας, με 76,33 μ. στην πρώτη βολή που επιχείρησε στον προκριματικό (8ος). Ο Μιχάλης Αναστασάκης έμεινε 19ος με 70,84 μ.  Στο τριπλούν γυναικών, η Σπυριδούλα Καρύδη προκρίθηκε ως 12η στον μεθαυριανό τελικό, με άλμα στα 13,71 μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter