Στίβος: «Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο Ευρωπαϊκό!

Στίβος: «Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο Ευρωπαϊκό!

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος χάρισε στην ελληνική αποστολή το πρώτο μετάλλιό της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ασημένιο, με επίδοση 16,58 μ. στην πέμπτη προσπάθεια.

Ο 25χρονος πρωταθλητής μας έχει ατομικό ρεκόρ 16,73 μ. στον ανοιχτό στίβο από το 2021. Το αποψινό ήταν το δεύτερο καλύτερο άλμα της καριέρας του. Ο Ανδρικόπουλος τυλίχτηκε με την ελληνική σημαία, γονάτισε, σταυροκοπήθηκε και πανηγύρισε ένθερμα την επιτυχία του, μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Βασιλικό και τους συναθλητές του που τον επευφημούσαν από την κερκίδα της «Ατάκιοϊ Αρένα».

«Όλοι μας αγωνιζόμαστε με διπλό βάρος, εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη», είπε ο Ανδρικόπουλος, λίγο πριν την απονομή. «Ελπίζω ότι με αυτή την επιτυχία δίνω μία μικρή χαρά στους συμπατριώτες μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη μέρα που φτάσαμε στην Τουρκία, νιώθουμε το κλίμα πολύ βαρύ».

Ο 41χρονος Δημήτρης Τσιάμης έμεινε 7ος αλλά έχασε ευκαιρία μεταλλίου στον ίδιο αγώνα, αφού στο καλύτερο άλμα του (16,39 μ.) πάτησε 21 εκατοστά πίσω από τη βαλβίδα, ενώ το τελευταίο του, επίσης αξιόλογο, κρίθηκε οριακά άκυρο. «Ήταν άλμα μεταλλίου σίγουρα, φεύγω με μία μικρή πικρία», σχολίασε ο ίδιος. «Δεν συζητάμε τίποτε άλλο αυτές τις μέρες, παρά μόνο για τον άδικο χαμό αυτών των παιδιών».

Το βάθρο «έκλεισε» στα 16,57 μ., με τρίτο τον Γερμανό Χες και τέταρτο τον Πορτογάλο Περέιρα (16,51 μ.). Ο ασυναγώνιστος Πορτογάλος Πέντρο Πιτσάρντο κέρδισε εύκολα το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 17,60 μ., ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Την παράσταση έκλεψε στην Κωνσταντινούπολη η Βελγίδα Ναφισατού Τιάμ, η οποία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο πένταθλο με 5055 βαθμούς, με διαφορά στήθους από την Πολωνέζα Αντριάνα Σούλεκ (5014 β.). Το προηγούμενο ρεκόρ (5013 β.), από την Ουκρανή Ναταλία Ντομπρίτσκα στο ίδιο στάδιο, άντεξε 11 χρόνια.

Η 19χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 60 μ., αφού το 7.34 στα ημιτελικά της έδωσε την 8η θέση στην τελική κατάταξη του αγωνίσματος. Αποκλείστηκε επίσης η Κύπρια Ολίβια Φωτόπουλου με επίδοση 7.35.

Ο Αντώνης Μέρλος περιορίστηκε στα 2,14 μ. και έμεινε έξω από τον τελικό του άλματος σε ύψος, στη 17η θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρωινά προκριματικά της Παρασκευής εξασφάλισαν χωρίς άγχος την πρόκριση στους τελικούς οι χρυσοί ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με 8,03 μ. και Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ με 4,55 μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter