Στίβος: Παραμένει στην ελίτ η Ελλάδα

Στίβος: Παραμένει στην ελίτ η Ελλάδα

Απέφυγε τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου η ελληνική ομάδα, αφού τερμάτισε στη 13η θέση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ομάδων. Η τελική διαφορά από τους 14ους Βέλγους μετά από τριήμερο θρίλερ ήταν μόλις 6,5 βαθμοί, ενώ στη διακεκαυμένη ζώνη έμειναν και οι Τουρκία, Νορβηγία.

Από τις κυριακάτικες ελληνικές συμμετοχής ξεχώρισε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η οποία πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων (Κ23) στα 200μ με 22.85 και πήρε την 3η θέση, προσφέροντας 14 βαθμούς.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελίνα Τζένγκο έμεινε χαμηλότερα του αναμενομένου στον ακοντισμό, μόλις 5η με βολή στα 59,40 μ. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Γιάννης Κυριαζής έριξε 79,01 μ. και κατετάγη και αυτός στην 5η θέση, προσφέροντας το καθοριστικό 12άρι της τελευταίας στιγμής. Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν 6η στο ύψος με 1,87 μ.

Συνολικά, οι σημερινές επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Ο Αντώνης Μέρλος έδωσε 7 βαθμούς με τα 2,13 μ. στο ύψος, όπως και ο Γρανιτσιώτης με τα 21.18 στα 200 μ.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη στο μήκος με 8,34 μ. και χάρισε στην ελληνική ομάδα τη μοναδική πρωτιά της στους αγώνες. Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν 2ος στο επί κοντώ, ενώ και οι Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) κατέλαβαν 3ες θέσεις.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε για την επόμενη διετία η Ιταλία, με δεύτερη την οικοδέσποινα Πολωνία και τρίτη τη Γερμανία. Η διοργάνωση -το άλλοτε «Μπρούνο Τζάουλι»- έγινε στο Χορζόφ της Σιλεσίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter