Στο αρχείο η υπόθεση με την offshore του Παπασταύρου

Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του ελλειμματικού πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής αποφάσισε να αρχειοθετήσει και αυτήν που αφορούσε τη δήλωση του Στ. Παπασταύρου και την offshore στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η απόφαση της Επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, να καταψηφίζει την πρόταση αρχειοθέτησης, όπως αυτή διατυπώθηκε από την -κατά τις πληροφορίες- εισήγηση της συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ασημίνας Σαντοριναίου.

Η υπόθεση αφορούσε τη μη συμπερίληψη στη δήλωση του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά της offshore που διατηρούσε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Κατά τις πληροφορίες, διεξήχθη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές του νησιού και διαπιστώθηκε πως ο Σταύρος Παπασταύρος είχε μεταβιβάσει σε μεγαλοεπιχειρηματία τη συγκεκριμένη offshore σε χρονική στιγμή που δεν τον καθιστούσε υπόχρεο να τη δηλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση είχε απασχολήσει και την προηγούμενη Βουλή, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση το προηγούμενο προεδρείο της Επιτροπής καθυστέρησε να εκδώσει απόφαση.