Στο δρόμο για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ραντεβού στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Στο δρόμο για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ραντεβού στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει ο μακρύς προσυνεδριακός διάλογος και παράλληλα η διαρκής, όπως τη χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, διαδικασία αυτοοργάνωσης μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, με σύνθημα “συμμετοχή των πολιτών από τα κάτω”. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί με την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ), που προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Κυριακής 20.3.2022.

Η ημερήσια διάταξη έχει συνταχθεί και η πρόσκληση για τη συνεδρίαση θα σταλεί με την υπογραφή του Γραμματέα της ΚΠΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με τρεις άξονες που συμπυκνώνονται ως εξής:

-Ο δρόμος προς το συνέδριο που θα γίνει -εκτός (εκλογικού ή άλλου) απροόπτου αρχές Ιουνίου

-αυτοοργάνωση (ο βουλευτής Απόστολος Πάνας έχει αναλάβει να εξειδικεύσει το πλαίσιο σύνδεσης της κοινωνίας με το κόμμα διά ανοιχτών διαδικασιών

-ψηφιακό κόμμα /ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης και διαλόγου (επικεφαλής της ομάδας για τη δημιουργία της πλατφόρμας είναι ο πληροφορικάριος Γιώργος Καραμανώλης, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει και στη δημιουργία της «Διαύγειας» και του open.gov επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου)

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που θα ξεκινήσει με γενική εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της τραγωδίας στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας και των επιπτώσεων του πολέμου ευρύτερα αλλά και λόγω του πολιτικού κλίματος στη χώρα που έχει μπει σε προεκλογική τροχιά είτε γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές είτε ολοκληρωθεί ο ο οριζόμενος χρόνος της τετραετούς διακυβέρνησης. Είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των στελεχών του ΚΙΝΑΛ (και όχι μόνο) και αναμένεται ότι στη συνεδρίαση της ΚΠΕ με ανοιχτό τον κατάλογο των ομιλητών θα είναι πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα θελήσουν να κάνουν παρέμβαση.

Το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι αυτές οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και δεν συνδέονται με την προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές. Οπως λένε, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε εγρήγορση, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Πάντως, πέρα από την μεγάλη εκστρατεία για την ακρίβεια, η Χαριλάου Τρικούπη, με τα στελέχη της σε όλη τη χώρα θα κάνει εξορμήσεις ανά την Ελλάδα , προβάλλοντας τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους ΄Ελληνες, από τα εργασιακά και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέχρι την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter