Στο εδώλιο κάθεται Γερμανός για παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Στο εδώλιο κάθεται Γερμανός για παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Κατηγορίες για προμήθεια απαγορευμένων υλικών αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ προς την Ρωσία αντιμετωπίζει στην Γερμανία ο πρώην επικεφαλής εταιρείας κατασκευής εργαλείων ακριβείας.

Σε σχετική ανακοίνωση της η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε ότι ο Ούλι Σ. κατηγορείται ότι υπέγραψε τρεις συμβάσεις με Ρώσο κατασκευαστή όπλων το 2015 για την παράδοση έξι μηχανών, που χρησιμοποιήθηκαν από τη ρωσική εταιρεία για την παραγωγή τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών. Ο ίδιος είχε μάλιστα κατηγορηθεί ότι εισήγαγε και τέσσερα τυφέκια τέτοιου τύπου από την Ρωσία για «δοκιμαστικούς σκοπούς», αλλά και ότι εκπαίδευσε εργαζόμενους της ρωσικής εταιρείας στον χειρισμό των μηχανημάτων της εταιρείας του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι μηχανές παραδόθηκαν με τη βοήθεια τρίτων εταιρειών μέσω Ελβετίας και Λιθουανίας. Μάλιστα, κάποιες από τις εμπλεκόμενες εταιρείες τις είχε ιδρύσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος αποκλειστικά με σκοπό να αποκρύψει την μεταφορά τεχνολογίας προς την Ρωσία, ενώ από την ρωσική πλευρά παρεμβλήθηκε άλλη εταιρεία για την παραλαβή των υλικών για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά των εν λόγω υλικών υπαγόταν στις κυρώσεις που απαγόρευαν τις εξαγωγές όπλων και συγκεκριμένων υλικών από την ΕΕ προς την Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαία το 2014. Για τον Ούλι Σ, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τότε που αποκαλύφθηκε η δράση του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στις 10 Αυγούστου στην Γαλλία. Προχθές, εκδόθηκε στην Γερμανία, όπου και του απαγγέλθηκαν οι παραπάνω κατηγορίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter