Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι η στρατηγική του Πούτιν απέτυχε

Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι η στρατηγική του Πούτιν απέτυχε

«Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι η πολεμική στρατηγική του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία απέτυχε», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η εισβολή του Κρεμλίνου όχι μόνο ώθησε τα μέχρι πρότινος ουδέτερα κράτη, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, να τεθούν υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, αλλά επίσης, «η Ουκρανία είναι πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ από ποτέ», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, πραγματοποιήθηκαν την ώρα που η σημαία της Σουηδίας ετοιμαζόταν να υψωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σε μια τελετή που σφράγισε την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία, ως το 32ο κράτος – μέλος της.

«Όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την επίθεσή του στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, επιθυμούσε να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ και να ασκεί περισσότερο έλεγχο στους γείτονές του. Ήθελε να καταστρέψει την Ουκρανία ως κυρίαρχο κράτος, αλλά απέτυχε», είπε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. «Το ΝΑΤΟ είναι τώρα μεγαλύτερο και ισχυρότερο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Σουηδία: Εντάσσεται τελικά στο ΝΑΤΟ μετά από ένα… σίριαλ δύο ετών

Γερμανία: Νέα απεργία μέχρι το Σάββατο σε σιδηρόδρομο και αερομεταφορές – Αυξήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη κινδυνεύει από τους λαϊκιστές και από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter