Στόλτενμπεργκ: Η νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει

Στόλτενμπεργκ: Η νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει

«Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία», δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τα αποθέματα των πυρομαχικών τα οποία μειώνονται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

«Βλέπουμε πώς στέλνουν περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα», είπε χαρακτηριστικά. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει στέλνει χιλιάδες στρατεύματα, παρά το πολύ υψηλό ποσοστό απωλειών και ασκεί πίεση στους Ουκρανούς», συνέχισε.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία καταναλώνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών. Αυτό θέτει τις αμυντικές μας βιομηχανίες υπό πίεση. Πρέπει, λοιπόν, να αυξήσουμε την παραγωγή και να επενδύσουμε στις παραγωγικές μας δυνατότητες», δήλωσε επίσης ο Στόλτενμπεργκ, επαναλαμβάνοντας πως το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Αυτό που λείπει από τη Ρωσία σε ποιότητα, προσπαθούν να το αντισταθμίσουν σε ποσότητα», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, κάτι που «υπογραμμίζει πόσο επείγον είναι για τη Δύση να προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα». «Όσο πιο γρήγορα μπορεί το Κίεβο να εφοδιαστεί με όπλα, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα, τόσο περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν» κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: Newsweek, AFP

Διαβάστε επίσης:

Στόλτενμπεργκ: Περισσότερα βαρέα όπλα στο Κίεβο στο εγγύς μέλλον

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter