Στρατηγικές συμβουλές για να βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση

Στρατηγικές συμβουλές για να βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση

Στόχος όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα και με το τρέξιμο και το τρίαθλο ειδικότερα, είναι η βελτίωση. Σε κάθε περίπτωση, για να καταφέρεις να αφοσιωθείς σε ένα άθλημα για χρόνια και να κρατηθείς ενεργός, θα πρέπει να βλέπεις στην πράξη ότι γίνεσαι καλύτερος, διαφορετικά η ψυχολογία σου πέφτει και εγκαταλείπεις.

Αρκετοί κυρίως ερασιτέχνες αθλητές, κάνουν σοβαρά λάθη με αποτέλεσμα να χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους.

Μια εξαιρετική αθλήτρια τριάθλου η Non Stanford, με αρκετές διακρίσεις και πρωτιές στο ενεργητικό της ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκαλύπτει όλες τις στρατηγικές που θα οδηγήσουν στο να βελτιωθείτε και να μείνετε στη… μάχη.

1 Ανταγωνιστείτε μόνο τον εαυτό σας

Μην ανησυχείτε για το τι κάνουν οι άλλοι και για όσα δεν είναι στο δικό σας χέρι. Εστιάστε στην δική σας βελτίωση και κάντε όσα είναι σωστά για εσάς τους ίδιους είτε έχει να κάνει με την προπόνηση πριν τον αγώνα, είτε κατά την διάρκεια αυτού. Με τον τρόπο αυτό θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Επαρκής ξεκούραση

Η αποκατάσταση είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τον αθλητή. Σχετίζεται με την προσαρμογή του σώματός σας σε όλα όσα έχετε κάνει. Ένας καλός βραδινός ύπνος μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

3. Ακολουθήστε ένα απλό πρόγραμμα διατροφής

Κάποιοι αποκτούν εμμονή με τις τελευταίες τάσεις στις διατροφικές συνήθειες. Προσωπικά απέχω από οτιδήποτε είναι περίπλοκο. Δώσε μου γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα και κράτα τα υπόλοιπα μακριά από μένα. Εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, μην δυσκολεύετε την ζωή σας με περίπλοκες λύσεις. Απλά ακολουθήστε μια απλή και ισορροπημένη διατροφή. Ένα ποτήρι γάλα έπειτα από μια επίπονη προπόνηση αποτελεί την αγαπημένη μου συνήθεια.

4. Χαλάρωση

Χαλαρώστε την αναπνοή σας, τους ώμους σας, ξαπλώστε στον καναπέ μετά από μια κοπιαστική ημέρα, χαλαρώστε το μυαλό σας πριν από έναν αγώνα. Η απόδοσή σας βελτιώνεται όταν είστε σωματικά αλλά και ψυχολογικά χαλαροί.

5. Διασκεδάστε το

Έχω διαπιστώσει πως αποδίδω καλύτερα όταν είμαι χαρούμενη. Η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή μπορεί να αποδειχθεί μονότονη και μοναχική, για τον λόγο αυτό πάντοτε εξασφαλίζω πως θα έχω δίπλα μου τα αγαπημένα μου άτομα. Επίσης οι συναθλητές μου πολλές φορές είναι παράλληλα και καλοί μου φίλοι, έτσι ακόμη και οι πιο κουραστικές ημέρες γίνονται περισσότερο διασκεδαστικές.

Ο αθλητισμός είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσετε άτομα και να κάνετε φιλίες, λέει η Non Stanford στο runnersworld.co.uk. Αξιοποιήστε την δυνατότητα αυτή αφού οι επιτυχημένοι αθλητές είναι παράλληλα ευτυχισμένοι.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter