Super League: Ήττα-σοκ για την ΑΕΚ από τον ΠΑΣ με 2-1 πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Super League: Ήττα-σοκ για την ΑΕΚ από τον ΠΑΣ με 2-1 πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Πριν το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έπεσε θύμα έκπληξης στα Γιάννινα όπου ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΣ που πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία, στην 16η αγωνιστική της Super League.

Μια ήττα που έφερε την «Ένωση» 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Στο άδειο από φιλάθλους γήπεδο των «Ζωσιμάδων» (λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων), η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς με τον Γκαρσία να απειλεί στο 5’ αλλά ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που αιφνιδίασε την «Ένωση» στο 9’. Μετά από προσπάθεια του Πήλιου και σέντρα στην περιοχή ο Ριένστρα με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0). Στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες οι Αραούχο (16’), Μπάλαν (18’), Σιντιμπέ (26’). Η ΑΕΚ έκλεισε μετά το 20’ τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο και πίεζε για την ισοφάριση. Όμως στο 32’ σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Ενωσης ο Σόρια έκανε τη σέντρα και ο Μπάλαν με κεφαλιά έγραψε το 2-0! Πλήρως αιφνιδιασμένη η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει…

Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να βρει ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο ματς και το βρήκε στο 50’. Ο Πινέδα τροφοδότησε τον Αραούχο και αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο «δικέφαλος» ανέβασε την πίεση και πολιόρκησε τον ΠΑΣ και για την γρήγορη ισοφάριση. Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς και τον Φαν Βέερτ και ο Ολλανδός απείλησε άμεσα με κεφαλιά στο 66’.

Παρά τις προσπάθειες του «δικεφάλου» δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και το 2-1 έμεινε ως το φινάλε.

Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς «κιτρίνισε» τους Παμλίδη, Αμραμπατ, Εραμούσπε, Τσιντώτα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89’ Σταματελό[πουλος), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (73’ Τσούμπερ), Φερνάντες (65’ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

*Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πελέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter