Super League: Ο Αρης έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού (2-1) στο φινάλε της κανονικής περιόδου

Super League: Ο Αρης έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού (2-1) στο φινάλε της κανονικής περιόδου

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου της φετινής Super League ο Αρης έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα καθώς τον νίκησε 2-1 σε μια αγωνιστική που έγινε στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία με κεντρικό σύνθημα σε όλα τα γήπεδα «σταματήστε τον πόλεμο».

Στη μάχη της 6ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, νικητής –προσωρινά αφού απομένει η απόφαση για την επιστροφή των 5 βαθμών ή όχι στον ΠΑΣ Γιάννινα – ήταν ο ΟΦΗ που μπήκε στην εξάδα μαζί με τους Big-5.

Στο «Κλ. Βικελίδης» ο Αρης απαλλαγμένος από το άγχος των έξι βαθμών που του επιστράφηκαν πριν λίγες μέρες μέσω του CAS νίκησε με ανατροπή τον Ολυμπιακό με 2-1. Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε στο 13’ και προηγήθηκε με κεφαλιά του Ελ Αραμπί (το πρώτο γκολ του Μαροκινού το 2022). Στο 40’ ο Ελ Αραμπί έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 και στο 44’ ο Καμαρά πέτυχε γκολ για τον Αρη από ασίστ του Ιτούρμπε αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο και του VAR για οφσάιντ. Ο Αρης ήταν καλύτερος παρά το γεγονός ότι δεν είχε απειλήσει και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 53’ και στο 70’ με εκτέλεση φάουλ του Γκάμα έκανε το 2-1.

Πριν το ματς η αποστολή του Ολυμπιακού κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο που υπάρχει στο γήπεδο στη μνήμη του δολοφονημένου Αλκη Καμπανού.

Στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ παρά το ροτέισον του Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ διατήρησε πολύ εύκολα την παράδοση που τον θέλει να φεύγει αλώβητος στα παιχνίδια του με την τοπική ομάδα. Οι Ζαμπά και Μιχαηλίδης ήταν οι σκόρερ της νίκης του.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, με κακή ψυχολογία και χωρίς τους Ρότα, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Γκαρσία, απέναντι στον Αστέρα που καιγόταν και αυτός για την είσοδο του στην εξάδα των πλέι οφ, κατάφερε να προηγηθεί με τον Αραούχο στο 23’. Όμως για μια ακόμη φορά η Ενωση δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα καθώς ο Μπαράλες με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε στο 54’. Τελικά ο Τζαβέλλας ήταν εκείνος που λύτρωσε τον «δικέφαλο» στο 81’ (2-1).

Στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τον Ατρόμητο και με ηγέτη τον Παλάσιος πέρασε νικηφόρα με 2-0 απέναντι σε έναν αντίπαλο που καίγεται για την παραμονή του στην κατηγορία. Στο β’ μέρος οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι με τον Γκατσίνοβιτς αλλά ο Αϊτόρ που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (56’). Όμως στο τρίλεπτο 74’-77’ με δύο όμορφα γκολ του Παλάσιος πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Στο Βόλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα, έμεινε στο 0-0 και πλέον περιμένει την ερχόμενη Τρίτη την απόφαση για την επιστροφή ή όχι των πέντε βαθμών που του αφαιρέθηκαν, για να δει αν θα μπεί στα πλέι οφ αντί του ΟΦΗ…

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης και με πολύ άγχος απέναντι στον μαχητικό αντίπαλο του κατάφερε τελικά να νικήσει με 2-0 γκολ στο β’ ημίχρονο του Βούρου και του Φελίπε.

Τέλος, στη Νεάπολη ο Ιωνικός είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Μάντζη και στη συνέχεια ο Παναιτωλικός με τον Καρέλη άνοιξε το σκορ. Ο Λένις στο 82’ έφερε το ματς στα ίσια (1-1) αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νταγκό χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Αρης-Ολυμπιακός 2-1 (52’ Αμπ. Καμάρα, 79’ Γκάμα – 13’ Ελ Αραμπί)

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2 (37’ Ζαμπά, 53’ Μιχαηλίδης)

ΑΕΚ – Αστέρας Τρ. 2-1 (23’ Αραούχο, 81’ Τζαβέλλας – 52’ Μπαράλες)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 (74’, 77’ Παλάσιος)

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

ΟΦΗ – Απόλλων 2-0 (65’ Βούρος, 71’ Φελίπε)

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2 (82’ Λένις – 33’ Καρέλης, 91’ Νταγκό)

 

Η βαθμολογία:

Ολυμπιακός…………65

ΠΑΟΚ…………………..53

ΑΕΚ……………………..46

Αρης……………………45

Παναθηναϊκός…….42

ΟΦΗ……………………37

—————————-

ΠΑΣ Γιάννινα……….35

Αστέρας………………35

Παναιτωλικός……..32

Βόλος………………….30

Ιωνικός……………….26

Ατρόμητος,,,,,,,,,,,,23

—————————

Λαμία…………………18

—————————

Απόλλων…………….13

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter