Super League: Οριστική αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος

Super League: Οριστική αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος

Οριστικά πλέον, δεν θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/8) το πρωτάθλημα της Super League και μένει να δούμε τις επόμενες μέρες πότε επιτέλους θα έχουμε σέντρα στη νέα σεζόν, η οποία πιθανότατα θα πάει για τα μέσα Σεπτεμβρίου!

Στη γενική συνέλευση (17/8) δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς δεν υπήρξε απαρτία αφού έλειπαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ.

Με όσα έγιναν γνωστά, μεθαύριο Πέμπτη (19/8) θα συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση της Λίγκας για να υπογραφεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, αλλά ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία, ο ΚΑΠ αναφέρει ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα τουλάχιστον 96 ώρες νωρίτερα από την έναρξη των αγώνων.

Όμως ακόμα και για το επόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/08) κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα έχουμε σέντρα καθώς τα εμπόδια, ειδικά στα τηλεοπτικά, δείχνουν προς το παρόν αξεπέραστα και επειδή ακολουθεί αρχές Σεπτεμβρίου η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, δεν αποκλείεται να αρχίσει η Super League μέσα Σεπτεμβρίου.

Για την ώρα, οι επτά “άστεγες” τηλεοπτικά ομάδες (ΠΑΟΚ, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων, Ιωνικός) διαπραγματεύονται με την Cosmote που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Το συνδρομητικό κανάλι έχει καταθέσει πρόταση 8 εκατ. ευρώ συνολικά για τις έξι ομάδες (πλην ΠΑΟΚ) για έναν χρόνο αλλά αυτές θέλουν ένα ποσό γύρω στα 11 εκατ. Ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται μόνος του με τα κανάλια αλλά δεν βρίσκει τα χρήματα που ζητάει.

Εκτός αυτού δεν υπάρχει συμφωνία των ΠΑΕ για κεντρική διαχείριση είτε από τη σεζόν 2022-23 ή από τη σεζόν 2023-24, καθώς υπάρχουν ομάδες με διετή συμβόλαια (πχ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός). Από τη στιγμή δε, που η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Cosmote είναι προγραμματισμένη να γίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, καταλαβαίνει κάποιος πόσο δύσκολο είναι να έχουμε σέντρα ακόμη και το Σαββατοκύριακο 28-29/8.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter