Super League: Τι λένε οι αριθμοί των πέντε πρώτων στη βαθμολογία

Super League: Τι λένε οι αριθμοί των πέντε πρώτων στη βαθμολογία

Πολλά και ενδιαφέροντα στατιστικά προέκυψαν στο πρωτάθλημα μετά και τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ της Super League.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λίγκας, ο Παναθηναϊκός που νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0, είχε να τον κερδίσει με τρία γκολ διαφορά εδώ και 12 χρόνια. Από τις 24 Μαΐου 2009, 4-1 (36′ πεν. Καραγκούνης, 41′ Γκάμπριελ, 59′ Σαλπιγγίδης, 90′ Πετρόπουλος – 64′ Αναστασάκος) στα πλέι οφ στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη ήταν η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, που ο Παναθηναϊκός κερδίζει δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα αυτό συνέβη σε διάστημα 21 ημερών. Τότε, το 2015, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τρία παιχνίδια στη σειρά. Για τους «πράσινους» αυτή ήταν η ευρύτερη νίκη στη σεζόν, καθώς με τρία γκολ διαφορά είχε να νικήσει από την 1η Μαρτίου 2020, 4-1 το Βόλο, όταν ακόμα είχαμε κόσμο στα γήπεδα.

Όσο για ντέρμπι συνολικά, ο Παναθηναϊκός είχε να πετύχει τόσο ευρεία νίκη, από τις 23 Μαΐου 2016, όταν είχε επικρατήσει της ΑΕΚ με 3-0, πάλι σε πλέι οφ. Επίσης πέτυχε για 2η μόλις φορά στη σεζόν τρία γκολ, αλλά για πρώτη στην έδρα του, αφού η μοναδική άλλη ήταν όταν νίκησε 3-2 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει με ευκολία, καθώς ήταν η τρίτη φορά που πετυχαίνει τουλάχιστον πέντε γκολ σε ένα αγώνα. Μάλιστα στη Λαμία είχε πετύχει έξι. Ήδη για πρώτη φορά στην ιστορία του σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και του μένουν οκτώ για να το κάνει και στα 36 όλου του πρωταθλήματος. Έφτασε τα 70 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 90 στη σεζόν κι έχει τρεις ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό γκολ στη σεζόν. Ο Ελ Αραμπί έχει 24, ο Χασάν και ο Μασούρας από 12. Ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας έχουν διψήφιο αριθμό και στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έμεινε για 10 παιχνίδια στη σειρά αήττητος από την ΑΕΚ με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Από το 2004 ως το 2008 ο Ολυμπιακός είχε ξαναμείνει 10 παιχνίδια χωρίς ήττα, επτά για το πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο. Επίσης από το 1970 ως το 1975 είχε μείνει αήττητος από την ΑΕΚ για εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Για την ΑΕΚ ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της, που, από καταβολής Α’ Εθνικής το 1959, δέχεται τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε εντός έδρας αγώνα σε επίσημο αγώνα.

Ο Άρης πέτυχε απέναντι στον Αστέρα την 16η νίκη του στο πρωτάθλημα και συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί με τις 15 τελευταίες να μην δέχεται γκολ! Αν εξαιρέσουμε την πρώτη επί της Λαμίας με 3-1, όπου δέχτηκε πρώτος γκολ, και στις 15 επόμενες νίκες του δεν έχει δεχτεί γκολ…

O ΠΑΟΚ σε 12 αγώνες μέχρι τώρα (10 στην κανονική διάρκεια και δύο στα πλέι οφ) κόντρα στις πέντε ομάδες που παίζουν μαζί του στα πλέι οφ (Ολυμπιακός, Αρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας) έχει μόλις τρεις νίκες νίκες. Εχει ακόμη 4 ισοπαλίες κι έχει ηττηθεί 5 φορές…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter