Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω» (Video)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω» (Video)

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό έως το πρωί της Τρίτης.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 75χρονου στον ΣΚΑΪ ο οποίος παρέμενε έως σήμερα το πρωί εγκλωβισμένος και αβοήθητος μέσα στο αυτοκίνητο του στην Αττική Οδό όπως και πολλοί άλλοι: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω», είπε ο κ. Χρήστος. Η κραυγή αγωνίας του ηλικιωμένου κινητοποίησε τις Αρχές που έσπευσαν και τον απεγκλώβισαν.

 

Έγκυος έμεινε 20 ώρες εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό – «Της πέταξαν ένα κρουασάν μετά από 12 ώρες»

Σοκάρει η περιγραφή της κ. Φωτεινής, μητέρας εγκύου που καταγγέλλει πως η κόρη της έμεινε εγκλωβισμένη τουλάχιστον 20 ώρες στην Αττική Οδό. Μία από τις αναρίθμητες συγκλονιστικές μαρτυρίες των τελευταίων ωρών.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό: «Τρέμω από το κρύο, φοβάμαι ότι θα πεθάνω» (Video)

Μιλώντας στο Mega, είπε πως το παιδί της ξεκίνησε από το γιατρό της στις 11:00-11.30 το πρωί από τον γιατρό της για να επιστρέψει σπίτι της και μόλις πέρασε το τούνελ στη Δουκίσσης Πλακεντίας ακινητοποιήθηκε 21-22 ώρες μόνη της χωρίς φαγητό και νερό.

«Της πέταξαν ένα κρουασάν μετά από 12 ώρες» περιγράφει η μητέρα της.

«Το 100 δεν λειτουργούσε, το τηλέφωνο της Αττικής Οδού δεν λειτουργούσε. Η Πυροσβεστική μόνο σήκωσε το τηλέφωνο και μιλήσαμε» είπε.

Όπως είπε, τελικά, γύρω στις 7.30 ήρθε ο στρατός και γύρισαν ανάποδα τα αυτοκίνητα προς την Κηφισίας. «Η υποτιθέμενη πιο ασφαλής οδός και να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Είναι απαράδεκτοι» κατέληξε.

 

Ηχολήπτρια του τηλεπτικού σταθμού Open, που ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων μίλησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό για το τι πέρασε. Όπως, ανέφερε ήταν κλεισμένη στο αυτοκίνητό της για 15 ολόκληρες ώρες και τελικά δεν έφτασε μέχρι το σπίτι της αλλά μέχρι ένα φιλικό σπίτι στην Κάντζα.

Είπε επίσης: «Είχα αρχίσει ήδη να έχω σπασμούς από το κρύο. Δεν ξέρω πως θα την έβγαζα και αν θα την έβγαζα καθαρή. Κατά τις 2 παρά ήρθε ένα τρένο να μας πάρει. Περπατήσαμε μέχρι τη στάση της Κάντζας και πηδήξαμε κάτι μάντρες για να μπούμε στο τρένο. Για καλή μου τύχη με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος δημοσιογράφος τηλέφωνο για να δει τι κάνω επειδή είχα κάνει κάποια ποστ στο Facebook και με φιλοξένησε».

Ακόμα, είπε: «Οι υπόλοιποι που μπήκαν στο τρένο δεν ξέρω τι έγιναν. Μας είπαν ότι δεν θα μας πήγαιναν κάπου συγκεκριμένα. Θα μας πήγαιναν πέρα – δόθε από το αεροδρόμιο στη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Απλά για να είμαστε κάπου πιο ζεστά».

Επίσης σημείωσε: «Μας είπαν ότι θα έχει μέσα ένα μπουκάλι νερό και κάτι φαγώσιμο για όλους. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Ήταν μικρά παιδιά, ήταν ηλικιωμένοι, ήταν μωρά, ήταν κατοικίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε».

Όπως είπε, δεν είχαν καμία ενημέρωση από την Αττική Οδό, ούτε τους είπαν κάτι όταν πέρασαν τα διόδια για να μπουν ενώ τόνισε πως δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι θα συμβεί με το αυτοκίνητό της: «Εδώ που φιλοξενούμαι δεν υπάρχει ρεύμα και δεν ξέρω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Δεν ξέρω πώς και πότε θα φτάσω στο αυτοκίνητό μου, ούτε σε τι κατάσταση θα το βρω. Έχω αφήσει κάποια βενζίνη για να φύγω».

 

«Σαν πρόσφυγες στη χώρα μας»

Στο μεταξύ, εγκλωβισμένος οδηγός από την Αττική Οδό, που μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως παρατημένοι εκεί, χωρίς καμία ενημέρωση.

«Είμαστε αποκλεισμένοι από τη 1η ώρα το μεσημέρι στον δρόμο. Το ξενοδοχείο στην Κάντζα άνοιξε στις 9 η ώρα το βράδυ. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά», ανέφερε.

«Στο ξενοδοχείο είμαστε 50-60 άτομα, άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα, με βρεγμένες κάλτσες και παπούτσια. Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον απεγνωμένοι. Είμαστε σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε μπαταρία. Κάποιοι ζητήσαμε να κλείσουμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αλλά μας λένε ότι δεν έχουν. Και την ίδια ώρα σε γνωστή ταξιδιωτική πλατφόρμα εμφανίζονται διαθέσιμα δωμάτια με 199 ευρώ», είπε.

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter