Σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τοπικό και εκλογικό χρώμα

Σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τοπικό και εκλογικό χρώμα

Οι πρώτες γκρίνιες, με τοπικιστικό χρώμα, έσκασαν σε οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, την επομένη κιόλας από την ημέρα που ορίστηκαν επισήμως οι επικεφαλής στους Τομείς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και τα στελέχη που τους πλαισιώνουν. Ήδη, δεν έλειψαν σχόλια δυσθυμίας από τα Ιόνια νησιά, και κυρίως από την Κέρκυρα, για την απουσία πράσινων στελεχών από το νησί των Φαιάκων, ενώ σε άλλες περιοχές έχει μπει στο ζύγι το στελεχειακό δυναμικό που ανέλαβε κομματικές θέσεις  ανά τομέα και ανά γεωγραφική κατανομή.

Δεν είναι μόνο ότι πάντα οι τοποθετήσεις στα καθοδηγητικά όργανα προκαλούν ελαφρές ή πιο έντονες τριβές εσωκομματικά αλλά το ζήτημα διογκώνεται αυτή την περίοδο, λόγω και της μάχης των ψηφοδελτίων. Έχει ανέβει στα ύψη ο υδράργυρος στη Χαριλάου Τρικούπη εν αναμονή της δημοσιοποίησης των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, που αναμένεται (κατά το μεγαλύτερο μέρος τους) να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, φτάνει η ώρα της συνεδρίασης του κορυφαίου συλλογικού οργάνου, (το πιθανότερο πριν από τα Χριστούγεννα), όπου θα  ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων βουλευτών ενώ θα συζητηθούν και επικυρωθούν οι προγραμματικές θέσεις.

Πάντως, σε επίπεδο τομεαρχών και αναπληρωτών τους ξεχωρίζουν στελέχη από την Αχαΐα, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και από την περιφέρεια Αιγαίου. Στην Πελοπόννησο την μερίδα του λέοντος στους τομείς έχουν στελέχη από την Αχαΐα, όπως οι γραμματείς Μαρίνος Σκανδάμης-Προστασίας του Πολίτη και Θανάσης Πετρόπουλος- Αγροτικής Ανάπτυξης, και οι αναπληρωτές γραμματείς Τόνια Παπαλεξάτου -Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Κατερίνα Σολωμού -Υγείας, Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης -Τομέας Ενέργειας, ενώ από την Μεσσηνία ξεχωρίζουν ο γραμματέας του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Πάζιος, και οι αναπληρωτές γραμματείς Γιώργος Κανελλόπουλος ( Τομέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων), και Σωτήρης Βαρελάς,  επίκουρος καθηγητής  Στρατηγικής για τον Τουρισμό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς   (Τομέας Τουρισμού).

Η Λάρισα εκπροσωπείται στους Τομείς από  την πανεπιστημιακό Ευγενία Μπουρνόβα (Παιδείας), την Ειρήνη Μπεκιάρη (Συνδικαλιστικού) , τον  Βαγγέλη Γιαννούλα (Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας) ενώ στη Φθιώτιδα εγγράφεται ο ηθοποιός, πρώην βουλευτής  Νίκος Ορφανός που αναλαμβάνει τομεάρχης Πολιτισμού, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή (Τομέας ανάπτυξης και επενδύσεων) και η νομικός Λίνα Αγγελοπούλου (αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης).  Το νότιο Αιγαίο έχει στελέχη, όπως  ο γραμματέας του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ  Νικηφόρος Παπανικόλας και οι αναπληρωτές γραμματείς Κατερίνα Γαβαλά (πολιτεύτρια ΠΑΣΟΚ, οφθαλμίατρος που έχει διατελέσει επικεφαλής των Νοσοκομειακών Ιατρών Κω),  Αγγελική Συνοδινού (τέως  Νομάρχης Δωδεκανήσου και επίτιμη Δημότης Κάσου ), Νίκος Κανταρτζής ( μέλος του περιφερειακού συμβουλίου στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου).

Από τα βόρεια της χώρας προέρχονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στους Τομείς, όπως από την Καβάλα οι αναπληρωτές γραμματείς Λεωνίδας Παπάς (τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και Δημήτρης Παπουτσής (τομέας Δικαιοσύνης), από την Κοζάνη οι αναπληρωτές γραμματείς  Βασίλης  Κούτσιανος (Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και η Μένια Σημαδοπούλου (τομέας Περιβάλλοντος). Πληθώρα πράσινων στελεχών από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές πλαισιώνουν τους τομείς. Μάλιστα, η καταγραφή που έγινε από την Μακεδονία αποτυπώνει εννιά  Θεσσαλονικείς- ο Γραμματέας του Τομέα Δημόσιων Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Σαρηγιάννης   και οι αναπληρωτές γραμματείς Τομέων  Λευτέρης Πατάβρας, πολιτικός μηχανικός (Τομέας Ενέργειας), Στάθης Κουτσοχήνας, δικηγόρος (Τομέας Δικαιοσύνης), Χρήστος Παπαστεργίου, ιατρός (Τομέας υγείας), Σταύρος Ακαλίδης (τομέας Δημόσιας Διοίκησης), Σάκης Αρναούτογλου, μαθηματικός-μετεωρολογος (Τομέας Πολιτικής Προστασίας), Χαρά Αμανατίδου , αντιδήμαρχος δήμου Παύλου Μελά (Τομέας Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής), Βάσια Μαδέση, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Θεσσαλονίκης (Τομέας Ισότητας),  Χριστίνα Φοροπούλου, δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς (Τομέας Αθλητισμού).

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει κλίμα ενότητας αλλά και προσμονής για υψηλό διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες κάλπες, ώστε όλα τα στελέχη να ριχτούν στη μάχη των εκλογών.

Πάντως, ήδη στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναπτύσσουν μεγάλη δραστηριότητα με το βλέμμα στην εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα είσαι εσύ που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος που αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Αθήνας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την  ανάληψη της θέσης του Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «είναι τιμή και πρόκληση η ανάληψη της θέσης του Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ειδικά αυτή την εποχή που οι μεγάλες επιτυχίες του κλάδου σε αφίξεις αποσιωπούν την απουσία Εθνικής Στρατηγικής και συλλογικής δράσης στον τομέα».

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός στο ΠΑΣΟΚ, με νέα πρόσωπα και εσωκομματικές ισορροπίες

Το ΠΑΣΟΚ εφορμά πολιτικά με αιχμή τη γενιά των τριαντάρηδων

Το ΠΑΣΟΚ καλεί σε… ανταρσία βουλευτές της ΝΔ για τις υποκλοπές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter