Το ΠΑΣΟΚ εφορμά πολιτικά με αιχμή τη γενιά των τριαντάρηδων

Το ΠΑΣΟΚ εφορμά πολιτικά με αιχμή τη γενιά των τριαντάρηδων

Σε στελέχη από τη γενιά των τριαντάρηδων δίνει θέσεις κομματικής ευθύνης στον οργανωτικό μηχανισμό της Χαριλάου Τρικούπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πάντως, έχει πολιτικό υπόβαθρο η επιλογή του Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος αναλαμβάνει Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο 32χρονος συνταγματολόγος βρίσκεται κοντά στον κύκλο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, και πολιτικά εκφράζει το φιλελεύθερο κέντρο, ενώ παράλληλα, στις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις, έχει διαμορφώσει ένα αντιΣΥΡΙΖΑ προφίλ που το καλλιεργεί, μέχρι τώρα, σχεδόν συστηματικά. Ο Παναγιώτης Δουδωνής, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχει γαλουχηθεί μέσα σε… ευρωπαϊκό αέρα όχι μόνο εκπαιδευτικά στο επίπεδο των σπουδών του, αλλά και πολιτικά, από την εποχή που ήταν επικεφαλής των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Η παρουσία του στο ευρύ κοινό έγινε πιο αισθητή, με την τηλεοπτική του συμμετοχή ως πολιτικού αναλυτή σε εκπομπή του Action24.

Η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζει τη διαδικασία τοποθέτησης των επικεφαλής στους διάφορους τομείς του κομματικού μηχανισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη ως άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε νέα πρόσωπα, τόσο ηλικιακά όσο και φρέσκα στη δημόσια παρουσία τους, σε συνδυασμό με τα επιστημονικά προσόντα και την υψηλή τους κοινωνική δυναμική .

Οπως σημειώνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Παναγιώτης Δουδωνής, διδάσκει από το 2018 Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως λέκτορας στο Κολλέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, τονίζουν ότι ο συνταγματολόγος έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία».

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημοσιοποίησε ότι η Αναστασία Χατζηδάκη, πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναλαμβάνει Γραμματέας Οργανωτικού. Στο βιογραφικό της περιλαμβάνεται ότι η Αναστασία Χατζηδάκη υπηρέτησε στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ως Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχων και Διαχείρισης Πληρωμών και Μεταβολών της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων και του Τμήματος Χορήγησης Παροχών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων της Διεύθυνσης Παροχών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού θα έχει ο 27χρονος Νίκος Δασκαλάκης, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ο Νίκος Δασκαλάκης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΙ Αθήνας την περίοδο 2015-2017 και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Αθήνας την ίδια περίοδο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter