Σύλληψη Χρήστου Παππά: Στον Εισαγγελέα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής – Τι είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν

Σύλληψη Χρήστου Παππά: Στον Εισαγγελέα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής – Τι είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ καθώς το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, μετά από σχεδόν εννέα μήνες που παρέμενε άφαντος.

Στο μεταξύ τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πολύμηνη φυγοδικία του υπαρχηγού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, επισημαίνουν στα πρώτα τους σχόλια τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης: «Σκιές» πίσω από την εξαφάνιση και τη σύλληψη του Χρήστου Παππά

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς είχε αλλάξει ελαφρώς την εμφάνισή του καθώς είχε ξυρίσει το μούσι και είχε λίγα παραπάνω κιλά. Ο καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής φέρεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους αστυνομικούς και ήταν συνεργάσιμος αστυνομικούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Μάλιστα, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, και φέρεται να είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: «Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι».  Η Αντιτρομοκρατική, κατά πληροφορίες, γνώριζε εδώ και μέρες πού κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς και σχεδίαζε την επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Ωστόσο, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί και μία 52χρονη γυναίκα που τον έκρυβε στο σπίτι της και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Ο λόγος για μία 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία η οποία πρόσφατα πήρε την ελληνική υπηκοότητα ενώ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφια στην αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με τη Χρυσή Αυγή…

Όσον αφορά τον Χρήστο Παππά, το πιθανότερο σενάριο είναι να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού όπου ήδη εκτίουν τις ποινές τους και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Φυγόδικος σχεδόν για μήνες

Ο Χρήστος Παππάς υπήρξε φυγόδικος από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας εξαφανιστεί λίγο πριν από την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, αλλά και της ποινής του ιδίου από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (13 έτη) ως μέλος της διεύθυνσης. Μία υπόθεση η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο υπόδικος παρέμενε ασύλληπτος για μήνες, έχοντας εξαφανιστεί… μέσα από τα χέρια των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος πρώην βουλευτής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου του 2020, μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, έχοντας αρνηθεί επίσης να εκτίσει την ποινή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter