Σύλλογος Τέμπη: «Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα – Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν»;

Σύλλογος Τέμπη: «Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα – Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν»;

«Μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν… πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ» αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο «Σύλλογος Τέμπη 2023» με αφορμή την ταυτοποίηση γενετικού υλικού επιβάτη του μοιραίου τρένου.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι- Από την εύρεση του οικοπέδου…στην ταυτοποίηση DNA ηλικιωμένου επιβάτη του τρένου

Υπενθυμίζεται πως το εύρημα (οστό), που ταυτοποιήθηκε με εκείνο ηλικιωμένου επιβάτη του τρένου, εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή «Πηγάδια» πλησίον του τόπου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, όπου άτακτα και παράνομα είχαν μεταφερθεί 25 φορτηγά με στοιχεία, μόλις λίγες ώρες μετά την σύγκρουση.

Ο «Σύλλογος Τέμπη 2023» αναφέρει πως για άλλη μία φορά «υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς» ενώ καταγγέλλουν την αδιαφορία και την απουσία σεβασμού στους συγγενείς των νεκρών, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν «την οδύνη της δεύτερης ταφής».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του «Συλλόγου Τέμπη 2023»:

15 μήνες μετά το έγκλημα, σ’ ένα ιδιωτικό χωράφι μακριά από το χώρο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα οστό επιβάτη του εγκλήματος των Τεμπών. Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς.

Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών- γονιών, αδερφών, συντρόφων που μέσα στο πένθος τους γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την οδύνη της δεύτερης ταφής. Κάποιοι, που κατονομάζονται στις μηνύσεις που καταθέσανε οι συγγενείς, μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Γι αυτούς ήταν ασήμαντα μπροστά στον ιδιοτελή σκοπό τους. Πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ;

Διαβάστε επίσης: «Το Δένδρο των Ψυχών»: Χάρης Δούκας και Μαρία Καρυστιανού στο σημείο που θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τα θύματα των Τεμπών (Photos)

Τέμπη – Νέες αποκαλύψεις: Βρέθηκε τμήμα οστού ηλικιωμένου επιβάτη στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Η επιστολή της κυρίας Καρυστιανού και Το Όραμα ενός Κράτους Δικαίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter